Ana içeriğe atla

CULT BEAUTY SİTESİNDEN NASIL ALIŞVERİŞ YAPILIR?

Bugün Cult Beauty sitesinden hazır kargo ücretsizken alışveriş yaptım. Cult Beauty Alışverişim geldiği zaman detayları sizinle paylaşacağım. Bu yazıyı siteden halen alışveriş yapmamış ve yapmak isteyip, nasıl alışveriş yapılacağını bilmeyenler için hazırladım. Ayrıca benimde severek takip ettiğim The Ordinary ürünlerini nereden alırım diye merak edenler varsa yazıyı dikkatlice okusunlar :)

the ordinary nereden ucuza alınır


Cult Beauty sitesi İngiliz online alışveriş sitesi ve alışveriş yaparken gümrüğe takılmamak için gümrük sınırına dikkat etmek lazım. En son bu sınır 22 avroya düşmüştü. Sitede sterlin (pound) üzerinden alışveriş yapılıyor. Bugün 1 sterlin yaklaşık 6,8 TL.  Alışverişim yaklaşık 19 sterlin (134 TL)  tuttu, umarım 10 gün sonra sizlerle ürünlerimi paylaşıyor olacağım.

Cult Beauty sitesinde sadece The Ordinary ürünleri yok, Becca, Huda Beauty, Omorovicza, Drunk Elephant, Farsali ve Embryolisse Laboratories gibi bilinen ve sevilen birçok marka yer almakta. Eğer farklı bir ülkeden alışveriş yapıyorsanız, sepetinizdeki ürünlerden vergi fiyatları düşüyor ve daha uyguna almış oluyorsunuz.

Cult Beauty 'den nasıl alışveriş yapılır?

Aslında bir Trendyol yada Gittigidiyor alışverişinden çokta farklı bir yol izlemiyoruz. Sepete at, gümrük sınırına dikkat et. Teslimat adresini gir ve sepeti onayla. 3D güvenlikli bir kredi kartı veya TR'de yaşamayanlar paypal hesabıyla da alışveriş yapabiliyor. 

İngilizce bilmeyenler için alışverişi biraz daha kolaylaştırmak adına örnek görseller ile anlatıma devam edeyim.
the ordinary ürünleri nereden ucuza alınır

İlk adım tabi ki siteye giriş yapmak.
Daha sonra sağ üst köşedeki Register sekmesine tıklayıp hemen üye olup, oturum açabilirsiniz.

 Cult Beauty 'den nasıl alışveriş yapılır?

Sonra almak istediğiniz ürünü varsa rengini seçtikten sonra ADD TO BAG ile sepetinize atıyorsunuz.


Sepetinize atacağınız ürünler bittiyse CHECKOUT SECURELY, alışverişe devam edecekseniz CONTINUE SHOPPING ile yolunuza devam ediyorsunuz.

cult beauty free shipping

Adres işlemleri tamamsa, 3D güvenlikli kartınız ile ödemenizi gerçekleştirip, gelmesinizi bekleyebilirsiniz. Bu adımı gerçekleştirirken REVIEW ORDER AND PAY ' i tıklayıp ödeme işlemlerini bitirebilirsiniz.

Cult Beauty Alışverişi Gümrüğe Takılır mı?

İsminde kozmetik yazmıyor olsa da gümrük sınırını geçtiğiniz takdirde takılma ihtimali var. Bu nedenle size ilk önerim buna dikkat etmeniz. Yıllardır yurtdışından alışveriş yaparım ve muhtemelen buna dikkat ettiğim için kozmetik alışverişim bile gümrüğe takılmadı.  Takılırsa ne olur diyenleri duyar gibiyim. Böyle bir durum yaşarsanız siteye mail atmanız yine yeterli olacak.

Cult Beauty' de Kargo Ücretsiz mi? Kaç güne gelir?

Kargo her zaman ücretsiz değil. Free Shipping zamanları kaçırmamanız için site size mail yolluyor. Fakat diğer zamanlarda kargo ücreti ödemeden alışveriş yapmak için 7 poundluk kargo ücretsiz olan bir ürünü diğer ürünlerle sepete atmanız yeterli olacaktır. Aynı Oriflame, Huncalife gibi firmaların yaptığı gibi kargoya para ödemek yerine size ürün aldırttıyorlar. 

Site üzerinden kargonuzu takip edebilirsiniz. Kargo ülke sınırına girince Trackpack adında bir mail alıyorsunuz. PTT üzerinden kargonuzu bu şekilde takip ediyorsunuz. Yaklaşık 15-20 gün gibi bir sürede kargo teslimi gerçekleşiyor.

Bir sonraki Cult Beauty yazımda hangi ürünleri aldığımı, özelliklerini sizlerle paylaşacağım. Siteyle ilgili sormak veya söylemek istediğiniz şeyler varsa aşağıya yorum bırakabilirsiniz. Yurtdışı alışverişinde sizin tercih ettiğiniz siteler var mı?

Alışveriş yapmak isteyenler için referans linkim: https://share.cultbeauty.co.uk/x/lE2qf3

Sevgiler,

İlke.


Yorumlar

  1. Cult Beauty sitesinden alışveriş yapmak için Free Shipping dönemlerini tercihe ederdim mutlaka. İlave kargo ücreti ödemek istemezdim.

    YanıtlaSil
  2. Ürünler güzel ve siparişin gelmesi sorunu yoksa alışveriş yaparim

    YanıtlaSil
  3. Keyifle kullan canım aldıklarını. Paylaşımını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  4. ürünler bana göre olmasada iyi ye benziyor tanıtım için teşekkürler saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Cult Beauty sitesinden alışveriş yapabilmek için güzel açıklama olmuş İlke'cim. Yurt dışı alışverişlerini büyük oğlum çok iyi yapıyor. İndirim zamanlarını, bedava kargoyu, kargo takiplerini ona bırakıyorum. Site güzelmiş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Yabanci site olmasina sevindim ben de bakabilirim 😊

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Cult Beauty Sitesinden daha önce alışveriş yapmadım ve açıkcası nasıl olduğunu konusunda da bilgim yoktu .
    Sayende Cult Beauty sitesinden güvenle alışveriş yapabilirim

    YanıtlaSil
  9. Merhaba aldıgım urun 27euro tuttu gumruk sınırını bilmiyordum ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası şansınıza bağlı, aldıklarınızda ithali yasak bir ürün yoksa gümrük vergisi talep edip teslim edebilirler.

      Sil
  10. Merhaba, ürününüz ulaştı mı acaba? Aynı siteden 19 şubatta sipariş vermiştim kargom UKİM'de ve sistemde "alıcı merkez torbayı açtı" olarak görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, ürününüz ulaştı mı acaba? Aynı siteden 19 şubatta sipariş vermiştim kargom UKİM'de ve sistemde "alıcı merkez torbayı açtı" olarak görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 hafta sürüyor o inceleme yaklaşık, sevkiyatı yasak bir ürün değilse aldığınız sonra size iletilecektir. Hangi UKİM' e bağlıysanız telefonla sorgulayın, ben telefonla sorgulamıştım geri dönecek yazısını görünce neden olduğunu...

      Sil
  12. Merhaba, ürününüz ulaştı mı acaba? Aynı siteden 19 şubatta sipariş vermiştim kargom UKİM'de ve sistemde "zimmet alındı" olarak görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Maalesef bu kez ulaşmadı. Aldıklarım içinde sıvı tonik yapılı ürünlerden dolayı olduğu söylendi. Ukim den geri gönderildi. Fakat bu ay ki gönderileri incelerken aynı kremi aldığım arkadaşıma iletilirken benimkinin geri gittiği oldu. Sanırım birazda UKİM de çalışanlara göre değişiyor bu olay.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey