Ana içeriğe atla

CAUDALİE FIGUE DE VIGNE - İNCİR AROMALI FRESH PARFÜM

Caudalie İncirli Parfüm İncelemesi

Narecza ekibi tarafından denemem için Caudalie Figue de Vigne adlı parfüm yollanmıştı. Figue de Vigne, Caudalie' nin 2013 yılında koku parfümçüsü Françoise Caron tarafından görücüye çıkarılan kadınsı parfümlerinden biri.

Aslında bu seri yaz aylarında ağır parfümler kullanmayı sevmeyenler için. Serideki parfümler çiçek ve meyve kokularından oluşuyor. Fresh, ferah ve canlı kokuları temsil ediyorlar.  Eau Fraiche, ışığa duyarlı olmadığı için yazın rahatlıkla güneşten sakınmadan kullanılabilir.

Caudalie' nin enerji veren parfüm serisindeki Figue de Vigne hem çiçeksi, hem narenciye hem de odunsu içeriği olan romantik bir parfüm.

Üst notalar: Portakal, Mandalina, Bergamot, Kişniş
Orta notalar: İncir yaprakları, Şeftali, Bulgar Pembesi
Alt notalar: Beyaz sedir, Misk, Kakule, Veviter

Caudalie ürünleri incelemesi

Bu parfüm yaz ayları için önerilse de ben Ağustos ayı için Caudalie Figue de Vigne' yi ağır bulup, kışa saklamıştım. Benim için sonbahar kış aylarında daha ideal olan bir parfüm oldu bu. İlk sıktığım an narenciye kokusunu net bir şekilde alıyorum. Daha sonra incir yaprakları ve gülü hissederken en alt notalarda sediri hissediyorsunuz. Bu parfüm temizlik içeren kokuları anımsatıyor bana. Koku kalıcılığı ise ortanın üzerinde.

Caudalie ürünleri paraben, fenoksietanol, mineral yağ, sodyum laurent sulafet ve renklendirici gibi maddeler içermez. Hayvanlar üzerinde test edilmez.

Caudalie' nin bu parfümü 50 ml ve Narecza sayfasında şuan indirimli olarak 78 TL'ye alınabiliyor. Bu seriye ait herhangi bir parfüm deneyen var mı? 

Yorumlar

  1. Kadınsı olması önemli...Teşekkürler tanıtım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caudaline Figue de Vigne kadınsı ağırlıkta bir koku. Rica ederim :)

      Sil
  2. incir kokusu çok sevmem ama bunda baskın olmadığı için seviyorum 2. şişemi kullanıyorum şu an zaten .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hiç baskın değil, Caudalie bu kokusuna incirli bir isim verince bende kokuda daha dikkat çeken bir tınısı olur diye düşünmüştüm.

      Sil
  3. Incir aromali parfüm hic duymamistim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk defa Caudalie de Vigne ile öğrenmiş oldum =)

      Sil
  4. İncir aromalı koku tercihimdir👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercihiniz olduğuna göre daha önce incir kokulu parfüm kullandınız. Var mı Caudalie Figue de Vigne dışında önereceğiniz?

      Sil
  5. İncir aramolı ve diğer meyve karışımları ile olukça hafif bir parfüm oluğunu tahmin edebiliyorum. Caudalie figue de vigne şişesi de çok güzelmiş. Sağlıkla, iyi günlerde kullan İlke'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Caudalie markasını yeni yeni tanımaya başlıyorum. Parfümlerinin çok sevildiğini hep gördüm. Özellikle yazları hafif parfümleri seviyorum, ismi sanki hafif bir parfüm havasında olsa da kokuyu yaz aylarında şahsen ağır buldum. Sevgiler.

      Sil
  6. Testerlardan denemiştim güzeldi ciddi ciddi ama bundan sonra kalıcıysa eğer ki dener bir test ederim ve yoluma bu parfümlerle devam ederim iyi aklıma soktun :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıcılığı ortanın biraz üstü, fiyat performans bakımından fena değil. Ben Caudalie 'nin bu serisinin diğer kokularını merak ediyorum açıkçası =)

      Sil
  7. Caudalie Figue de Vigne İnci aromalı parfümü ilk kez duydum Deneyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caudalie' nin parfümleri güzel oluyor, muhakkak hoşuna gidecek bir parfüm bulacaksındır. Tavsiye ederim, sevgiler.

      Sil
  8. Narenciye kokuları oldum olası hoşuma gitmiştir, teşekkürler tavsiye için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, içerik naranciye ağırlıklı gibi görünse de Caudalie Figue de Vigne'de alt notanın verdiği odunsu koku baskın geliyor. Sevgiler.

      Sil
  9. İncir aromasının nasıl hissedildiğini merak ettim. Ama mandalina kokusunu tahmin edebiliyorum. Çok severim. Güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İncirin değilde yaprağının kokusu olmasından olsa gerek çokta incir kokusu algılamıyorum aslında ben, teşekkür ediyorum.

      Sil
  10. İncir yaprağı aromalı olması ilginçmiş gerçekten. Meyve aromalı parfümler güzeldir ama bunu hiç denemedim. Eğer temizlik kokusu hissi veriyorsa, kesinlikle beğenirim. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için. Bir gün denerim kısmet olursa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başta ilk sıktığınız an temizlik hissini alıyorsunuz ama koku durdukça alt notadaki o odunsuluk ağır basıyor. Sevgiler.

      Sil
  11. Nişanlıma orman meyveleri kokusuna benzer bir koku almıştım çok beğenmişti, ancak bu incir kokusu Bi tuhaf geliyor kulağa ama kokusu güzel olabilir... Tanıtım için teşekkür ederim... Insana davet sitesine bende beklerim... Selam ve Dua ile...

    www.insanadavet.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim fakat her yorumda sitenizin linkini bırakmayı, bırakmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü isminize tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum.

      Sil
  12. Çok baskın bir koku değil ama aynı zamanda kalıcılığı bende pek fazla olmuyor, tenle ilgili sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tene değil kazaklarıma vs sıkıyorum, üzerimi çıkarırken akşamları kokuyu net olarak alıyorum, hatta kirlileri makinaya atarken bile kokunun geldiği oluyor.

      Sil
  13. Incir kokusu nasıl olur hayal edemedim şimdi ama diğer kokular portakal, şeftali, mandalina gibi zaten çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portakal, portakal çiçeği kokuları olan her parfümü büyük merakla deniyorum. aslında koku tınısında bunların daha yoğun olduğu bir Caudalie parfümü var mı bakmak lazım :)

      Sil
  14. Ben bu markaya ait başka bir çeşit parfümünü kullanmıştım. Oldukça hafif bir kokuydu. Kokuyu merak ettim. Şişenin rengi çok güzel bu arada :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey