Ana içeriğe atla

Peloid Pelomin Cilt Maskesi

Peloid Pelomin Yüz ve Cilt Maskesi

#maskelikiz taginde uzun zamandır maske paylaşmaz olmuştum ki #ozgurlukkadinlabaslar etkinliğinde bu güzel maske ile tanıştım. 

Maskeleri ne kadar sevdiğimi takip edenler çok iyi bilir. Üşengeç işi soyulan maskelerden sonra favorim kil maskeleridir. Ürünün içeriğinde Alpu Eskişehir'den gelen kil  ve Tuzla Kaplıcaları'nın mineralli suyu var.

' Peloid nedir? Peloid Terapi nedir? ' diye şöyle ufak bir araştırma yapınca kökeni ilk çağa dayanan, Yunanca Pelos (Çamur) ve Therapy (Tedavi) kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşan peloid terapi, günümüz de kabul edilmiş doğal bir cilt bakımıdır. Doğal jeolojik ve biyolojik olaylar sonucu oluşan yer altı ve deniz kaynaklı organik ve inorganik maddeleri içeriğinde bulunduran peloid, geçmişten günümüze cilt bakımından tedaviye kadar çeşitli amaçlarla kullanılmakta.

Tarihçesini biraz daha irdelediğimizde Sezar ve Marcus' un hayran oldukları Kleopatra' nın güzelliğinin Nil çamurundan güzellik, bakım ve tedavi amaçlı faydalandığı söylenmekte. Kayda geçmiş bilgilere göre Roma' da kadın güzelliği denince akla gelen tek kadın Kleopatra ile Sezar' ın ilk karşılaşmasında 'Sizinle tanışmadan önce Mısır'ı Amon-Ra'nın aydınlattığını sanırdım, oysa bu aydınlık tüm Mısır'a sizin teninizden yansıyormuş'' şeklinde iltifatta bile bulunmuş. (Kaynak: Habertürk)



Tarihi Evliya Çelebi' nin Seyahatnamesine dayanan Tuzla içmelerinin zengin mineralli suyunun olduğu bu ürünün söylenen özellikleri şu şekilde;
  • Sivilce ve aknelerin giderilmesine ve yeniden oluşumların engellemesine yardımcıdır.
  • Siyah noktaların temizlenmesinde ve oluşumlarının engellenmesinde yardımcı olur.
  • Cilt kırışıklarının giderilmesinde ve cildin yaşlanmasının yavaşlatılmasına yardımcıdır.
  • Egzama, mantar, ayak kokusu gibi cilt sorunlarının tedavisinde yardımcıdır.
  • Vücut uygulamalarında sıkılaştırma ve cildi yenileme özelliği sayesinde incelmeye ve sıkılaşmaya yardımcıdır.
  • Pelomin %100 doğal termal kil maskesi  her cilt tipine uygundur.
  • İlk uygulamada bile siyah noktaların %85 oranında temizlendiği tespit edilmiştir.
  • Yapılan araştırmalar ve klinik çalışmalarında herhangi bir reaksiyon ve yan etki görülmemiştir.
  • Eklem ağrılarının giderilmesinde yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.
20 ml olan bu maskeyi yüzüme 4 kez uygulayabildim, oldukça bereketli bir ürün.
Kullanımı:

 Cildiniz uyguladığınız maskeyi aşağıdaki cilt tipi sürelerine göre beklettikten sonra bol su ile yıkayınız.

Yağlı cilt: 20-25 dk
Normal cilt: 15-20 dk
Kuru cilt: 10 - 12 dk
Vücut uygulaması: 30 - 35 dk

Gözlemlerim:
  • Ürünü 25 dk beklettikten sonra cildimi yıkadığımda ürünün arkasında da yazdığı gibi kan dolaşımını hızlandırdığı için çok az bir pembelik gözlemledim.
  • Sanki yaz aylarında Dalyan turunda termal suya, kile girdikten sonra hissettiğim o arınmışlık duygusunu hissettim.
  • Yüzüm hiç kurumadı ama sanki yağı emip çekti gibi bir his duydum. Moshos gibi ekstra nemli bir his bırakmasa da sanki normal bir cilt hissi ile verdiği temizlik duygusunu sevdim.
  • İritasyona , sivilceye veya herhangi bir alerjiye sebep olmadı.
  • Maskeyi haftada 2 kez kullanımı önerilmiş, bu şekilde kullandığım maske haftalık rutinde yeterli geldi.
  • Çok fazla siyah noktam yok o nedenle bahsettiği gibi şu kadar bir azalma yaşadım diyemem. Kırışıklık ve cilt yaşlanması da çok değerlendirebileceğim bir konu olmasa da 5-6 kez kullanım ile kimsenin yorumlayabileceği bir durum olmada gerek. 
  • Vücudumda denemesem de yüzümde denediğimde cildimi daha sıkı hissettim. İlerleyen zamanlarda vücut içinde denemeyi, gerekirse burayı güncellemeyi planlıyorum.
  • Medikal olarak ürünü değerlendirecek egzama, mantar, eklem sorunu vs gibi durumlar söz konusu olmadığı için bu konuda da sizlere bilgi veremeyeceğim.
  • İçerik olarak tertemiz olan ürünün açıldıktan sonra 2 yıl içerisinde tüketilmesi gerekiyor. Fiyat/performans açısından düşünürsem sanırım bittiği zaman tekrar gönül rahatlığı ile alacağım bir ürünle tanışmış bulunmaktayım.
Ürünün benimde deneyimlediğim 10 ml ve 250 ml boyları dışında, 100 ve 500 ml şeklinde toplamda 4 farklı boyu piyasa da mevcut. 250 ml boyu şuan 69 TL' ye satılmakta. 20 ml olan ürünü 4 kez kullandığımı düşünecek olursam, hem oldukça bereketli hem de ekonomik.

Daha önce bu ürünü deneyen var mı ? Sizin ürün hakkında görüşleriniz neler?

Instagram: ilkecevikofficial
Twitter kozmetikyorumla
PR&iletişim : melishhe@gmail.com

Sevgiler !

*Ürün firma gönderisi olup, tamamen objektif görüşlerimi içermektedir.

Yorumlar

  1. Ürünü denemedim ama acayip merak ettim. Üstelik de, çok şovenist bir yapım yoktur ama, Eskişehir çamuru, Tuzla mineralli suyu olması da hoşuma gitti! Ama elimde o kadar çok kil maskesi var ki, almaya ne zaman sıra gelir bilemedim... güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Özelliklerine bakıırsa gayet iyi bir ürün gibi görünüyor.
    Bu arada ben seni zaten takipteyim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok hoşuma gitti, tam benlik bir ürünmüş...

    YanıtlaSil
  4. Bende çok merak ediyorum bunu.En kısa zamanda deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
  5. Oh oh güzellik moda tüyoları... :) Bu arada benim de kitabım çıktı! :) Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  6. Bende merak edenlerdenim bir fırsat bulup acilen denemeliyim.

    YanıtlaSil
  7. Cildi temizlemek iyi oluyor. Basit bir kahve telvesiyle bile olsa ara ara yapmak lazım bu işlemi...

    YanıtlaSil
  8. hiç duymadığım bir marka ama sıkılaştırma özelliği varsa merak ettim tabi..

    YanıtlaSil
  9. vurucu cümle bu:

    Sanki yaz aylarında Dalyan turunda termal suya, kile girdikten sonra hissettiğim o arınmışlık duygusunu hissettim.

    ALIYORUM :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy umarım memnun kalırsın, yorumlarını heyecan ile bekliyorum o zaman ! :)

      Sil
  10. Bu ürünü kullanmadım, gerçi uzun zamandır maske filan kullanmayı da ihmal ediyorum ama o kadar açıklayıcı bilgiler karşısında merak ettim :)

    YanıtlaSil
  11. aa merak ettim, bu markayı ilk kez görüyorum, hemen geldim, takibe aldım kii :) <3

    YanıtlaSil
  12. Hiç denemedim duymadım ama sıkılaştırma özelliği anında dikkatimi çekti:))

    YanıtlaSil
  13. Şuan maskeyi uyguluyorum tipki ersağ kil maskesinde yasadigim seyleri yasiyorum ondan da cok memnundum bakalim surekli kullanımda sonuç ne cikicak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey