Instagram da geçen gün bahsettiğim bu pastayı süslemek amacıyla evde fındık çok olunca kullanmak istedim. Hemen hızlı bir şekilde evde kolay file fındığı nasıl hazırlayacağınızdan bahsedelim.
Kırdığınız fındıkları sıcak su dolu bir kapta, su iyice ılıyana kadar bekletin. Böylelikle fındıkların koyu, kahve renkli kabuklarını rahatlıkla soyabilirsiniz.
Doğramak için özel bir aparatınız yok ise, bir doğrama tahtası ve bıçak yardımıyla oval oval doğrayıp, kurutun :)
File fındık yaparken en zor kısım, fındığın kabuğunu soymak olsa gerek. Sıcak suda bekletmek bu iş için yapılabilecek en iyi yol ve püf nokta :)
Siz evde file fındık yaparken neler yapıyorsunuz?
Facebook : Cadinin Kozmetik Kazanı
Instagram: ilkecevikofficial
Annem de hep fırında kavurur :) Sıcak suyu bilmiyordum ama öğrenmiş oldum :))
YanıtlaSilÇiğ fındık kullanıyorum. Sonra kabuğunu koyu, doğrayınca ya teflon ya fırında ıslaklığı gitsin diye belki ısıyı kullanıyorum. Kavrulmuş fındık sevmiyorum
SilHiç yapmadım böyle bir şey
YanıtlaSilAy İlkeee, sen bizi 100 kilo yapacaksın bu gidişle :))) Eline sğalık!
YanıtlaSilCanım çekti, iftar için yapalım :D
YanıtlaSil