Ana içeriğe atla

Şeftali Soslu Hünkar Muhallebisi Tarifi

İftar saatinin geç olması, sahurla arasının çok kısa olması sebebi ile tatlı tercihimizi daha hafif sütlü tatlılardan tercih ediyoruz. Zaten hem havanın sıcak olmasından hem de rejime başlayınca insan ister istemez şerbetli tatlılardan uzak duruyor. 



Farklı soslar ve sunumlar ile tercih ettiğim sütlü tatlı; hünkar muhallebisi. Bu haftanın favorisi ise şeftali soslu hünkar muhallebisi oldu. Haydi gelin yapımı kolay, lezzeti güzel olan bu tatlının nasıl yapıldığına:
Muhallebi için Malzemeler:

2.5 Su bardağı süt,
1 sb.' dan biraz az mısır nişastası,
1 sb. şeker,
1/2 sb soğuk su,
1 paket vanilya,

Şeftali Sosu için Malzemeler:

3-4 tane şeftali,
5-6 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı buğday nişastası,
1/4 sb su,

Sos için; kullandığım şeftaliyi daha önce snapchat' te sizlere yapımını anlattığım evde şeftalili soğuk çay yapımı için kullandığım şeftaliyi değerlendiriyorum. Eğer siz direk şeftaliden yapmak isterseniz, daha az şeker kullanarak yapabilirsiniz. Şeftalileri rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın, üzerine şekeri ekleyip kaynatın. Başka bir kapta nişastayı su ile açın ve kaynayan şeftaliye ekleyip, kıvam alana kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın.

Muhallebisi için; süt ve şekeri tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırın. Nişastayı, soğuk suyla açıp, tencereye ekleyin. Muhallebi koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Altını kapatıp, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra, sunum yapacağınız kaplara alın.

Sunum tamamen sizin yaratıcılığınıza ve kaloriyi arttırmak isteyip istememenize bağlı. İster burçak, bebe bisküvisi ya da oreoda kullanarak enfes lezzetler oluşturabilirsiniz.

Mesela bardağın alt kısmına burçak, üstüne sos ardından muhallebi, burçak, muhallebi ve sos koyup renkli bir sunum yapabilirsiniz. Arzuya göre 1 top vanilyalı dondurma ile sıcak gecelere serinlik getirmek size kalmış.

Muhallebiyi nasıl yemeyi seviyorsunuz? Yazları tercih ettiğiniz tatlılar neler ?

Instagram: ilkecevikofficial
Twitter kozmetikyorumla
PR&iletişim : melishhe@gmail.com

Afiyetler olsun :)

Yorumlar

  1. Şeftali harika bir yaz meyvesi ve bence sütlü tatlılara da, yoğurda da çok yakışıyor. Ben bu ara tatlı olarak yalnızca meyve yiyorum. O kadar sıcak ki daha şekerli bir şeye tahammülüm olmuyor. Ellerine sağlık, çok hafif bir tatlı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık İlke, muhallebiyi irmikli de çok seviyorum ben :))

    YanıtlaSil
  3. daha başlığı okuyunca insnaın ağzı sulanıyor :D harika bir tarif emeğinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  4. fVORİMDİR SÜTLÜ TATLILAR BU GÜZEL TARİFİDE DENEYECEĞİM ELLERİNE SAĞLIK :)

    YanıtlaSil
  5. Yazın sadece sütlü tatlı yiyenlerdeniz bu tarifi de mutlaka deneyeceğim ;) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ağır Ramazan yemeklerinin üstüne bu tarz hafifi ve lezzetli bir tatlı güzel gider doğrusu. Ellerine sağlık ve afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  7. muhallebi sevmiyorum yazın tek tercihim dondurma zaten :-)) eline sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Harikasın, eline sağlık :)
    Bayılırım meyveli tatlılara...
    Ramazan için de harika

    YanıtlaSil
  9. Elinize saglik seftalili tatlilari cok severim

    YanıtlaSil
  10. Tam yazlık bir muhallebi.. muhallebi çok sevmem ama çocuklar kesin bayılır. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. Şeftalili tatlı hiç denememiştim. Misafirlerime farklı lezzet olarak yapabilirim. Teşekkürler paylaşım için. Takipteyim. Bende beklerim bloğuma. Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Soguk soguk çok güzel olur eline saglik.

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık, mükemmel gözüküyor. Yaz tatlısı olarak tam uygun bir tercih bence. :)
    Bloğunuzu yeni keşfettim, isterseniz bana da beklerim. :)

    YanıtlaSil
  14. Şeftaliyi soğuk yenen hafif tatlılara çok yakıştırıyorum ben. Bisküvi katkılı muhallebi tarzı hazırlanışı pratik her türlü tatlı makbulümdür. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Eline sağlık, şeftali çok yakışmıştır eminim bu tatlıya.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey