Ana içeriğe atla

Hijyen Silahlarım - Bitenler 3

Hijyen silahlarım yazı dizisine 4 ay sonra kaldığımız yerden devam edelim mi? Bahsedeceğim ürünlerden kimi favorilerime girdi kimi ise tekrar almayacaklarım arasına alındı. Haydi gelin ürünlere şöyle bir göz atalım ;


Ariel Leke Savar Kapak Sıvı Deterjan : Uzun süredir kullandığım en iyi leke çıkarıcı çamaşır ilacı sanırım bu. Aklınıza gelebilecek birçok lekede işe yaradığını tanıdıklarım ile birlikte deneyerek çok memnun kalınca önermek farz oldu :) 

Domol Tuvalet Temizleyici Köpük: Çok pratik bir ürün. İyice çalkalayıp, şişeyi ters tutup tuvaletin kenarlarından diğer birçok yerine sıkarak yaklaşık 10 dk kadar bekliyorum. Havayla temas eden ürün, köpük formuna dönüşüyor. Tuvaleti oldukça hızlı ve kolay temizlememi sağlıyor. Favori ürünlerim arasına girdi bile..

Marc Banyo: Lavabo, fayans ve tuvalet gibi birçok alanda kullandığım hızlı, pratik ve yeterli temizlik sağlayan bir ürün. Özellikle lavabolara sıkıp, biraz bekledikten sonra yıkıyorum, oh mis. Favori ürünlerimden ve tekrar alabilirim.

Marc Mutfak: Mutfak temizliğinde severek kullandığım bir ürün oldu fakat ocak için daha kuvvetli bir yağ çöz tercih ettiğim için, tekrar alır mıyım bilmiyorum..

HighGenic Silikonlu Temizleyici: Favorim!!! Özellikle mobilyalara sıkıp, ıslak bez ile siliyorum. Normalde her gün tozlanan yerler şimdi 3-4 gün daha geç tozlanıyor. Ayrıca ayna, cam gibi yüzeylerde oldukça başarılı temizlik sağlıyor. 3. şişemi bitirdim ve 4. şişemi aldım bile =)


Parex Mega Rulo Bez: Çek,kopar; kullan ve at. İstersen yıkayıp tekrar kullanabileceğin bir ürün. Fakat bu tip sarı bezler maalesef çok toz bırakıyor. Koku yapmayan özellikte olması güzel. Ben bu tip ürünleri camları silerken ilk kabasını almakta, yer silip atmakta falan kullanıyorum. Çok beğendim diyemem ama çokta kötü bir ürün değil.

Cif Tırnak Koruyucu Bölmeli Sünger: Bu paket rengarenk süngerleri ile gönlümü çelmişti.Uzun süre yıpranmadan kullanılması beni şaşırttı. Bulursam aynı paketten tekrar alacağım..

Mis Flora Bulaşık Makinası Parlatıcı ve Ferahlatıcı; aslında bu ürünü parlatıcı olduğunu farketmeden, 2 kişi yaşayınca 3 günde dolmayan bulaşık makinasın da kötü koku olmasın diye almıştım. Limon kokusu ile oluşabilen o kokuyu gerçekten engelledi, 3-4 tane bitirdim, tekrar alabilirim.

Brid Makine Temizleyici Tablet : Bulaşık ve çamaşır makinası için kullanılabilen bu üründen 2 paket alıp, her iki makinemde de denedim. Makineye ne gibi bir etkisi oldu bilmiyorum ama arada böyle makine temizleyici ürünler kullanmak gerektiğini düşünüyorum.

Fairy Platinum Hepsi 1 Arada: Daha önce sosyal medya hesaplarımda ve blogta bulaşık makinası tableti ile ilgili detaylı bir yazı yazmıştım. Bu şekilde tablet olan ürünler arasında favorim Fairy! Uzun süredir sadece bu markanın el ve makina olmak üzere her çeşit ürününü deniyorum. Platinum serisi en iyisi bence :) Metro'dan aldığımız yeni 120'li profesyonel pakete geçtim. Fakat son zamanlarda sıklıkla sıvı bulaşık makinası deterjanı görmekteyim ve onları da denemek istiyorum. Sizce sıvı mı tablet bulaşık ilacı mı?

Scotch Brite Bulaşık Süngeri: Temizlik ne rahat! Maalesef aynı özellikteki cif bundan kat be kat daha iyiydi kızlar. Üst yeşil fiber katman, sarı sünger kısmından o kadar çabuk ayrılıyor ki! Tekrar bu paketteki ürünü almam ve önermem!


F&S Islak Yer Silme Bezi: Aylardır favorim, sırf bu ürün için bana çok uzak olan Rossmann'a gitmeyi göze alıyorsam, tamamdır! Kiri pisi çok güzel toplayıp, temizliyor. Öyle bir köşede bırakmıyor, yerdeki izleri bile anında güzelce temizliyor. Bir pakette 16 adet mendil var ve fiyatı 3.99 TL gibi oldukça uygun bir fiyatta..

Family ve Komili Islak Mendil: Özellikle komilinin mendilleri hemen kurumuyor, o nedenle son alışverişlerimde hep bu ürünü aldım. Her ikisinde de paraben olmaması güzel =)

Hijyen kategorisinde bitirdiğim ürünler bu şekilde. Kimini sevdim, kimini sevmedim.. Ortak bitenlerimiz ya da favorilerimiz var ı?

Instagram: ilkecevikofficial
Twitter kozmetikyorumla
PR&iletişim : melishhe@gmail.com

Sevgiler !

Yorumlar

  1. Fairy Platinium için diyebilirim ki, Calgonit de dahil benim kullanıp da en memnun kaldığım bulaşık kapsülü. Ben calgonitlerde de tabletin erimemesi sorunuyla karşılaştım ama Fairy de karşılaşmadım. Sıvı deterjanlardan da Pril ve Calgoniti denedim. Yine Fairy e döndüm;)

    YanıtlaSil
  2. Ay bu yazı iyi olmuş :)) Ariel konusunda aynı fikirdeyiz! Şu Hygenic de dikkatimi çekti, bakayım. Kolay gele İlke'cim :)

    YanıtlaSil
  3. Ariel'den ben de çok memnunum ve Domol'ler son zamanlarda evime giren en iyi şeyler, sanırım :))

    YanıtlaSil
  4. High-genic benim de favorim, çok başarılı bir ürün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Highgenic kullandığımdan beri 4 gün hiç toz almıyorum tıpkı yeni temizlik yapmış gibi mobilyalarım ve LCD TV'im tertemiz. üstelik dikkatimi çeken bir konuda bir Türk bayan bu ürünün mucidi. Ayrıca Türk markasıymış. Bu kadar kalite karşısında tebrik ediyorum. Çalışan bir bayan olarak benim işimi çok kolaylaştırdı. Şimdi diğer ürünlerini de araştırıyorum.

      Sil
  5. domolun o WC temizleyicisi favorim evde hep olur çok işime yarıyor..

    YanıtlaSil
  6. Domestos benim tek favorimmmmm, temizlik diyince....sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ariel leke savar kapak çok güzel. benim malum kediler arada coştuklarında benim elleri kanatıyorlar. kıyafetime bulaşabiliyor. normalde daha uzun süre uğraşarak çıkartırken şimdi iki dakikada leke gidiyor

    YanıtlaSil
  8. Fairy nin o tabletlerinin hastasıyım. Ama limonlu olanı, çok kokuyor bana. Orijinal olanı kullanıyorum..

    Asıl ariel in sıvı keke çıkarıcıları vardı. Uzun şişede. Çok uzun zamandır onları görmüyorum. Beyazlar için olanı müthişti. Eşimin gömleğinden makine yağını çıkartmıştı! Gözümle görmesem inanmazdım.. Bu ürün Nasıl bişey?

    Bir de silikon temizleyici hiç dikkatimi çekmemiş. Nerede satılıyor?

    YanıtlaSil
  9. Scotch Brite süngerleri severek kullanıyorum, Fairy bulaşık tabletleri de merak ettiğim bir ürün. Ben de tablet kullanıyorum sıvı yerine ama markası Finish.

    YanıtlaSil
  10. domol benim de favorim parke ve yerler için ne kullandığını merak ettim canım :)

    YanıtlaSil
  11. Bir çoğunu denemiştim zaten ama HighGenic , Domol ve F&S Islak yer silme bezi ilgimi çekti. Alışveriş listesine ekleyeyim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey