Ana içeriğe atla

Aralık Ayı Bitenler #21

Merhabalar,

Öncelikle herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum.

Avon Oje kullananlar - Note Oje Kullananlar - note sienna Red - Alix Avien Fondoten - Avon Glimmerstick Kalem kullananlar - Maybelline kullananlar - Maybelline Affinitone Kapatıcı

Renkli kozmetiğe ait şeyler her zamanki gibi azıcık. Colortrend ojeler o kadar kalitesiz ki, başka bir cümle kurmak istemiyorum şuan bu 2li üzerine. Note oje(Sienna Red) de markayla olumsuz tanışmama sebep olan ojelerden biri. Bir insan bir markadan 2-3 tane oje alıp, hepsi de bozuk çıkınca ne düşünür ?

Alix Avien Fondöten: Project Pan'ıma koymuştum bu ürünü. Şubat ayının sonlarında kullanmaya başlamıştım. Günlük hayatta çok fontoden kullanmayınca bir de ömrü 6 ay olunca bitirmek zor oluyor. Perfect Cover yazısı civarlarında kaldı neredeyse 1 yıl olacak o nedenle çöpe yolluyorum ama gerçekten performans bakımından çok iyiydi, bu kadar iyi olmasını beklememiştim. Blogta detaylı yazısı var.

Avon Glimmerstick Kalem: Ben bu kalemleri çok severek kullanıyorum. Neredeyse her renginde 2şerli 3erli, indirime girdikçe depoluyorum. Akma sorunu pek yaşatmadığı için favori kalemlerimin arasındalar.

Maybelline Affinitone Concealar: Bu kapatıcı da Project Pan'ım da yine 6 aylık ömrü nedeni ile gitmişti. Bunu da Mart-Nisan döneminde kullanmaya başlamıştım. Bitirmek için baya uğraştım ama Affinitone yazısı civarında kaldı. Sürekli tek ürün kullanmayınca ürün bitirmek cidden zor iş. Genelde göz altımda kullandığım bu ürün aydınlık bir bitiş sağlıyordu. Kapatıcılığı orta seviyeydi, bana pek yeterli gelmedi. Göz altında birikime de sebep verdi. Göz çevremde deriye yakın damarlar olduğu için '' ben burdayım İlke unutma beni'' demesi hoşuma gitmedi ama aydınlatma olarak kullandığım zamanlar memnun kaldım. Şimdilik tekrar alacağımı düşünmüyorum.

Avon Sensuelle Edp - Avon Naturals Body Sprey kullananlar - Deracine Temizleme Sütü

Avon Sensuelle Edp: Defalarca aldım. Bu sene yaz kış kaç şişe bitirdim bilmiyorum, En az 3-4 şişe aldığımı hatırlıyorum. Biten yazılarımda muhakkak bahsetmişimdir. Yazısını yazmayı unutmuşum, tekrar sipariş verdiğim de kesinlikle incelemesini yaparım. Hafif ama kalıcı bir koku. Denemenizi öneririm.

Avon Naturals Body Sprey: Vücut spreyleri ile ilgili yazım blogta mevcut. Günlük olarak deodorant yerine tercih ettiğim hatta yazın parfüm değil de sık sık tazeleyerek kullandığım sprey çeşitlerinden biriydi. 

Deracine Temizleme Sütü aslında bu oldukça eski bir ürün neredeyse %80 i duruyor bir köşede kalmış. Tarihi geçince çöp oldu. Şimdi ne yorum yapsam bilemiyorum ama bitkisel içerikli temiz bir üründü. 

Gliss Boyalı Saçlar Şampuanı - Onarıcı Bakım - Koruyucu Bakım - Yves Rocher şampuan kullananlar - Yves Rocher Besleyici Şampuan - Doa Keratin Maskesi - Keratin maskesi kullananlar - Palette Saç boyası - Palette 7-554 boya

Gliss Şampuan: Boyalı saçlar için olan bu şampuanı annem kullandı. Gliss'in eski şampuanlarından çok çok şikayetçi olan annem bu ürünle iyi anlaştı. Şimdi 2. kutuyu kullanıyor. İlerleyen zamanlarda ekstra inceleme yapabilirim :)

Yves Rocher Besleyici Şampuan: Genel olarak şampuanı sevdim fakat nedense ürün hakkında bir görüşüm oluşamadı. Nötr kaldım. Sanırım şuan kullandığım ve hiç beğenmediğim Urban Care'in Arganlı şampuanını bitirirsem tekrar bu şampuana döneceğim. Urban Care Saç maskesi mükemmeldi fakat şampuanı saç diplerimi dermatitli gibi yaptı desem yeridir. Belki geçiş sürecidir bilmiyorum ama şimdilik hiç memnun değilim. Onu da buraya not düşeyim..

Avon Saç Kremi: Dalgalı saçların kabarıklığını ve elektriklenmesini aldığı vaadlerinde bulunan içeriğinde Silk Proteini olduğu söylenen bu saç kremi ortalama bir saç kremiydi. Elektriklenmeyi biraz önledi diyebilirim. 

Doa Keratin Maskesi: 2. kutuyu açtım. Havalar daha güzelken uzunca süre bekletip deniyordum ama son günlerde ancak yarım saat-1 saat ile sınırlı kalıyor. Son zamanlarda genel olarak memnun kaldığım saç bakım ürünlerinden biri kesinlikle keratin içeren ürünler ! 

Palette 7-554 te annemin kullandığı saç boyası. Palette saç boyalarından memnun.Özellikle Loreal ve Avon saç boyaları saç diplerini aşırı kaşındırıyor, sanırım alerjik bir reaksiyon oluşturuyor annemde. Boyadan sonra günlerce saç derisi kızarık ve kaşıntı içinde oluyor.


Bitenler - Loreal Revitalift Krem -Loreal Revitalift Magic Blur krem kullananlar - Oriflame - Oriflame Milk & Honey krem - Anew krem kullananlar - Anew Reversal Night Krem

Loreal Revitalift Magic Blur Krem: Annem bu kremden hiç mi hiç memnun kalmadı. Kuruya dönük normal bir cildi var. Krem hayli yetersiz nemlendirme oranına sahip olacak ki, yüzünde kavlar gibi kaldı, ancak altında Oriflame Milk&Honey kremini sürüp üstüne bunu sürdüğü zaman normal oldu. Yani diyeceğim Karma yağlıya dönük ciltler bu üründen memnun kalabilir fakat kuru ciltliyseniz denemeden almayın. Ürün sanırsam Tavsiye Kanalı vasıtası ile denemem için yollanmıştı. Kutudaki yaş sınırı anneme uygun olduğu için denemesi için ona verdim. Hiçbir alerjik reaksiyon vs göstermedi.. 

Anew Reversal Night Cream: Anew'in ara sıra seyehat boyu paketleri şeklinde gece&gündüz&temizleyici içeren 3lü 4lü setleri oluyor. Benzeri bir indirimde annem kullanmak için almıştı. Sanırsam daha önce de büyük boyunu da kullanmıştı. Nemlendirmesi başarılı, alerji yapmayan bir ürün.

Bilgisayarıma format attığım sırada birkaç ürün fotoğrafımda arada kaynamış. Biten maskeler, pamuklar, tester ürünleri hiç yazmadan geçiyorum o nedenle.

2014' ün son bitenleri bu şekildeydi. İçlerinden deneyip memnun kalıp kalmadıklarınız neler? 

Tüm takipçilerime 2015'te başta sağlıklı ve mutlu daha sonra paralı güzel bir sene geçirmelerini diliyorum.

Instagram: ilkecevikofficial
Twitter kozmetikyorumla
PR&iletişim : melishhe@gmail.com

Sevgiler!



Yorumlar

  1. Annen senden çok ürün bitirmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkımı yemeyin yahu :P Valla kadın düzenli bakım hastası, o nedenle 45'e girecek maşallah daha kırışık yok :)

      Sil
  2. alix avien urunlerini bende seviyorum gelsin yeni kozmetik ürünleri :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey