Ana içeriğe atla

2020 FAVORİLERİ - DEODORANTLAR

 Merhabalar,

2020 favori ürünleri, en iyi deodorantlar, leke yapmaz, iz yapmaz
En iyi deodorantlar

Bizim aylık kozmetik alışverişlerimizde tabi ki en büyük pay bana ait. Ama eşimin bu konuda ki katkısını asla es geçemem. Neden mi? Her şey sırf ona deodorant almak için girdiğimiz kasalardan uzun fişler ve poşetlerle çıkmak şeklinde sonuçlanıyor :D 

Evdeki deodorant canavarı o olduğu için ve ciddi anlamda ben 1 tanesini bitirene kadar o 3 tanesini bitirdiği için bu yazıda onun favorilerini göreceksiniz diyebilirim.

Hazırsanız, haydi başlayalım:

rexona, rexona motion sense, alkolsüz deodorantlar

REXONA ANTİPERSPİRANT: Birçok beğendiği olmasına rağmen hangisi gerçekten favorin diye sorduğumda gerisini çöpe at şeklinde yanıt vererek, birincilik bayrağını buraya bıraktı. Rexona motion sense insivible on black+ white clothes, beyaz ve sarı leke bırakmaması bakımından başarılıydı. Kokusu da unisex kullanıma uygun. Ferah bitişli, temizlik hatırlatan kokusu ile Rexona motion sense Shower Fresh 'te çok başarılıydı. Son olarak Rexona Men Motion Sense Xtra Cool, okyanus, mentol ve yeşilliği hatırlatan kokusu ile başarılıydı. Sloganları olan ''It Won't Let You Down'' yani ''Seni asla yarı yolda bırakmaz.'' ile eşimden geçer not aldılar. Bu arada motionsense diye geçen bu seride alkol bulunmuyor.

alüminyumsuz deodorantlar, alkolsüz deodorantlar, en iyi deodorantlar

GARNİER: ''Saf ve Temiz'' serisi ise benim favorim diyebilirim. Terlememi önlemeden kötü koku oluşumunu engelliyor. Kapak tasarımlarının kilitli şekilde olması çantada taşıyanlar için tercih sebebi. Garnier Mineral Deodorant yazımı okumak için renkli yere tıklamanız yeterli. 

DOVE: Original (antiperspirant) olan ürünü kokusu ile beni benden alıyor. Sarıp sarmalamak istiyorum desem asla abartmış olmam. O kadar hoşuma gidiyor. Yumuşak ve pürüzsüz hissettiriyor. Terlememi engellemiyor ve kötü koku oluşumu olmuyor. İçeriğinde alkol bulunmamakta. 

EMOTİON: Bu marka bir iki yıldır alüminyum içermez şeklinde çıkarttığı ürünler ile ilgimi çekmişti. Özellikle kokularının güzel olması tercih sebebi olabiliyor. Fakat bu ürünün koruması eşime hiç yeterli gelmiyor. O nedenle çok terleyen kişilere yeterli gelmeyeceğini belirtmem gerek. Ama kıyafet üzerine parfüm gibi sıkıp gezenlerdenseniz, kokuları oldukça güzel.

Fa deodorant çeşitleri, alkolsüz deodorantlar

FA: Bu markayı sevgili Cadının İkizi Blog önermişti. Özellikle Fa Aqua olan çeşitinden kendisi çok çok memnun ve herkesin bu ürünü sıktığı zaman ne olduğunu öğrenmek istediğini söylemişti. Kokusunu merak edip almıştım. Benden geçer not alsa da eşimden almadı. Fa Aqua alüminyum tuzu bulundurmuyor. Fa Watermeleon Ylang Ylang (antiperspirant) yine kokusu ile baştan çıkaran bir deodorant. Eşime yeterli gelmedi ama ben kullanmak için yeniden alacağım. Bu ürün alkol içermiyor. 

Son olarak pudralı deodorantı sevmeyen ikiliyiz. İz veya leke bırakmama konusunda bu ürünler oldukça başarılıydı. Eşim için alınacak marka belirli, ben ise kokusuna kapıldığımı halen alıp deneyebilirim ;)

Sizin favorileriniz nelerdi? 

Sevgiler,

İlke.


Not: IG' de bir takipçimin bazılarının antiperspirant uyarısını belirtmesi üzerine bunu eklemeyi gerekli görüyorum. Antiperspirantlar, deodorant gibi kullanılırlar. Fakat ter bezlerini geçici olarak kapatırlar; aşırı ter oluşumu ve  kötü koku oluşumunu engellerler. Aşırı terleyen insanlar genellikle bunu tercih ederler. Deodorantlar ise ter bezlerini tıkamak veya terlemeyi önleme amacı gütmez. Antiseptik özelliği ile kötü koku oluşumunu engellemeye çalışır. Fakat antiperspirantlarda da antiseptik özellik olabilir. Garnier etiketinde çok daha önce bu konuya değindiğimi hatırlatmak isterim.

Yorumlar

  1. Fa ve Emotion deoları içeriğinde alüminyum olmadığı için tercih ediyorum. Ben de senin gibi uzun sürede bitiriyorum deoları. Tüm beyler bu konuda daha hızlılar ;)

    YanıtlaSil
  2. Bitmese de her alışverişte bir iki del sepete atıyorum Bağımlılık :))) Fa kullanmaya başladım son dönemde. Emotion çok gözüme çarpıyor ama henüz almadım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey