Ana içeriğe atla

ZİAJA MANUKA AĞACI YAPRAĞI ÖZLÜ TONİK - MANUKA TREE PURİFYİNG ASTRİNGENT FACE TONER

ziaja kullananlar, ziaja tonik, güzellik blogu, ziaja manuka tree tonik

Cilt bakım rutiniminde olmazsa olmazlardan biri tonik olsa gerek! Tonik kullanmayı seviyorum çünkü cildimi temizledikten sonra nemlendiriciye hazırlamak için gerekli bir basamak olarak görüyorum. Bugün güzellik blogumun konuğu Ziaja Manuka Tree Face Toner. 

Ziaja markasından kısaca bahsetmem gerekirse; 2 eczacı tarafından kurulan Polanya menşeili bir marka. Ülkemizde kozmetik mağazalarında drugstore olarak ürünlerine ulaşabiliyoruz. Fakat markanın dermokozmetik olarak ürettiği ürünler henüz ülkemizde yok. Ziaja bildiğim kadarıyla hayvan testi yapmayan cruelty free bir marka.

Ürünün ambalajı renkli ve şeffaf. İçerisinde ne kadar ürün bulunduğunu görebiliyorsunuz. Ucuz plastik şişe gibi görünüyor olabilir ama kaliteli, eşit dağıtan bir fısfısa sahip. Düşmelere karşı şişe ve fısfıs oldukça dayanıklı. 

Manuka Ağacı Yaprağı Özlü Tonik' in vaadleri şu şekilde: Yağlı ve karma ciltlerde, sıkılaştırmaya ve arındırmaya yardımcı. 14 yaş üstü kişiler için uygun. Ürün etiketinin arkasında yazan etkiler; cildi ve makyajı temizlediği, genişlemiş gözenekleri azaltmaya yardımcı olduğu, cildi nazikçe yenileyen organik asitler içerdiği, akne lezyonlarının rahatlatmaya yardımcı olduğu ve cildi sonraki bakım aşamalarına hazırladığını şeklinde.

ziaja manuka ağacı yaprağı özlü tonik kullananlar, kimyasal peeling yapan tonikler

Ürün içeriği az ve öz, şöyle bir bakacak olursak; alkol yok fakat fragnance (parfüm) var. Gliserin ve panthenol, zinc gluconate; nemlendirici, onarıcı ve yatıştırıcı içerikler listenin en başında. Ardından gelen Propylene glycol ise nem çekici yani bir hümektan. Aktif içeriklerin dermise etki etmesini sağlıyor.  Eksfoliye edici hassas organik asitler var. Bunlar; mandelik asit (acıbademden elde edilen AHA; akne, yara izi ve lekeler için) ve lactobionic asit ( eksofiliyant bir PHA; irite etmeden cildi ölü deriden arındıran hafif kimyasal bir peeling ajanı) içeriyor.  Leptospermum scoparium leaf extract ise ürünün ismini aldığı Manuka Yaprağı (tea tree) özütü. Ne işe yaradığını çoğumuz biliyor ama şöyle anımsatayım; antibakteriyel ve antiseptik özelliğe sahip, ciltteki sivilce, iltahap ve kızarıklıklara iyi geliyor.

İçerikle ilgili önemli noktalara değindikten sonra ürünü neden sevdiğimide anlatayım. Birincisi makyaj temizliğinde inanın hiç denemedim, ben direk cilt temizliği sonrası değerlendirdim. Ürünü kullandığım sürece cildimi irite etmeden eksfoliye ettiğini gözlemledim. Astrigent dese de öyle büyük bir oranda gözenek sıkılaştırıcı bir içeriği yoktu ama gözeneklerimin daha temiz kalmasına, çıkan sivilcelerin çabuk sönmesine, cildimin daha canlı, daha az yağlı görünmesine faydası olduğunu gözlemledim. Ayrıca cildimi germedi, nemli bile hissettirdi, nemlendirme aşamasına geçişte kolaylık sağladı. Ekstra termal su falan kullanmama gerek kalmadı. Ürünü gözlerimi kapatarak, tüm yüzüme spreyi sayesinde uyguladım. Pamuk kullanarak ne ürünü boşa harcamak, ne de bastıra bastıra yüzümü silmek istemedim.

Watsons indiriminde tekrar bu üründen almak istedim. Fakat mağazalarda denk gelmedim. Yerine rafta tek kalan ZİAJA Antioxidation Acai Berry Face Toner with Hyaluronic Acid adlı ürününü aldım. Yorumlarım oluşunca o da blogta yerini alacak.

Ürünü yeniden satın alabilirim. Özellikle genç, karma ve yağlı ciltlere denemelerini önerebilirim. Daha önce yüksek AHA, BHA içerek cilt bakım ürünleri kullandığım için bu ürün benim yazın ara ara rutinimde olabilecek bir ürün. Kışın yine biraz daha yüksek organik asit içeren kimyasal peeling etkili toniklere geçebilirim. Drugstore'de bulunabilecek fiyat/performans ürünü olan Ziaja Manuka Ağacı Yaprağı özlü toniği sizlerde kullandıysanız deneyimlerinizi yorum olarak bırakmanız, ürünü merak edenler için fayda sağlayabilir.

Sağlıklı günler dilerim.

Yorumlar

  1. ben bu toniğin kuru ciltliler için olanının kullanmış ve çok sevmiştim. umarım sizde bu üründen memnun kalırsınız . sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bende dediğim gibi oldukça memnun kaldım :)

      Sil
  2. ziaja markasının ürünlerini ben çok sevdim :)
    sevgiler
    makyajlikareler

    YanıtlaSil
  3. Ziaja'dan henüz ürün kullanmayan bir ben kaldım sanırım. İlk fırsatta birkaç ürüne bakayım ben de :)

    YanıtlaSil
  4. Ziaja markasıyla henüz tanışmadım ama el kremiyle başlamak istiyorum mutlaka :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey