Kışın rahatlıkla yapabileceğiniz Havuçlu&Tarçınlı Kek çok beğenilince yeni bir tarif için kollarımı sıvadım. Daha önce yapıldığını sanmıyorum çünkü tamamen kendi sevdiğim şeyleri kendimce birleştirdim. Klasik kek tariflerini ve geçen senelerde meşhur olan muzlu kek tariflerini bilirsiniz. Biraz onlara benzer biraz onlardan farklı bir kekin tarifini aşağıya bırakıyorum. Yaparsanız lütfen lezzeti ile ilgili ne düşündüğünüzü bana yazın olur mu? Dönüşleriniz bizleri motive ediyor ve paylaştıkça mutlu olduğumuz için yazıyoruz!
Malzemeler:
1 buçuk su bardağı un,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1 cimdik tuz,
100 gr oda sıcaklığında tereyağ,
100 gr toz şeker + 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( oranı kendi zevkinize göre azaltıp, arttırabilirsiniz)
1 adet toz vanilin,
1 tane yumurta,
2 tane orta boy olgunlaşmış muz (Blender veya çatalla iyice ezilmiş)
Yarım su bardağı yoğurt,
1 paket doğranmış beyaz çikolata,
1 tatlı kaşığı toz tarçın.
Yapılışı:
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını, şeker ile birlikte iyice çırpın.
2. Yumuşak kremamsı hal almaya başlayan karşıma yumurtayı katıp, çırpmaya devam edin.
3. Yoğurt, tarçın, muz ve vaniyayıda karışıma yavaş yavaş ekleyin.
4. En son olarak tuz, karbonat ve un karışımınıda ekleyin. Un karışımını çırparak değil, bir spatula ile karşıma yedirmeyi tercih edin.
5. İsterseniz bu aşamada damla çikolata karıştırabilirsiniz. Beyaz çikolata aşığı olarak ben ufak parçalar şeklinde doğradığım çikolatayı kullanıyorum. Yine bunu nutellalı olarakta yapabilirsiniz. Denediğim ve beğendiğim birçok hali var bu kekimin :D Çikolatayı koyarken kekin yarısını akıtıp, ortaya çikolatayı serpiştiriyorum. Kalan çikolata parçasınıda kalan karşıma karıştırıp döküyorum. Kek kalıbının alt tabanına çikolata kısmının gelmesini istemediğim için böyle yapıyorum. Dilerseniz direk karışıma dökün ve uğraşmayın..
6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dk pişiriyorum. Bıçak testi ile onaylayıp fırından alarak dinlenmeye bırakıyorum.
Tarifin fotoğrafı, muzu çok seven ve instagram da paylaşır paylaşmaz nolur hocam verin anneme yaptırayım diyen Taha' dan geldi. O damla çikolatalı yapmayı tercih etmiş. Bizim evde kek fırından çıkınca bitiveriyor :D
Tarif piştikten sonra için yumuşak bir kek oluyor. Böyle dışı kıyır içi kıyır keklerden beklemeyin, içi pişmemiş diye şüphede etmeyin. Bıçak testini geçtiyse bırakın 30-40 dk dinlensin. Akşamları çayın yanında ya da sabahları sütün yanında severek tükettiğimiz bir kek oldu.
Son olarak kullandığım muzun şeker oranı çok çok iyiydi. O nedenle şekeri 1 su bardağından daha az kullanarak yapmayı tercih ettim. Çünkü günlük hayatımda hiç şeker kullanmayan biriyim ve klasik kek tariflerinde bile 1.5 su bardağı konulan şekeri, 1 bardağına düşürerek yaparım. İçinde hem muz hem çikolata olunca şeker oranı bana yüksek geliyor. Yine tercihen muz oranını daha da arttırarak şeker oranını azaltabilirsiniz. O nedenle damak tadınıza göre şekeri ayarlamanızı öneririm.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun der, kaçarım.
Sevgiler,
İlke.
Elinize sağlık.Yeni yıl sofrası için harika seçenek.Mutlu yıllar
YanıtlaSilTeşekkürler, denerseniz yorumunuzu bekliyorum tekrar.
SilHazır hafta sonu gelmişken denemek lazim ellerine saglik tatlım 😚😚😚
YanıtlaSilDenedin mi Emine'cim? Deneyenlerden olumlu mesajlar alıyorum =)
SilMuzlu beyaz çikolatalı tarçınlı kek!!! İsmi bile iştahımı kabarttı :) Tarif için size, harika fotoğraf için de Taha'ya çok çok teşekkürler. Sevgiler :)
YanıtlaSilTeşekkür ediyoruz. Evet, şimdi lezzetli aklıma geldi de kahvemin yanında bir dilim olsaydı...
SilMuzlu kek hiç denemedim. Çok güzel görünüyor.. Tadını merak ettim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok çeşitli muzlu kekler var. Özellikle muzu sevenler bence her tip muzlu keki sevecektir =)
Siloff lzzet bombası dır bu eminim :) içindekilere bakılınca :)
YanıtlaSilhttps://beyazbegonvil.blogspot.com/
Evet, muzlu beyaz çikolatalı tarçınlı kek tam bir lezzet bombası =)
SilHarika bir tarif, en kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, şimdiden afiyet olsun.
Siloff nefis denemeliyim :)
YanıtlaSilKesinlikle denemelisin muzlu keki :)
SilMerhaba İlke'cim:)
YanıtlaSilTarçın kokusu geldi burnuma gece gece :) Keklere tarçın çok yakışıyor. Muzla hiç kek denemedim. Fotoğraflardan nefis görünüyor. Muzlu beyaz çikolatalı tarçınlı kek tarifini sık kullanılanlara ekledim. En yakın zaman da denemek isterim. Ellerine sağlık.
Muzlu keki küçüklüğümden beri severim. Dankek' in muzlu kekinin lezzetini aştı benim için bu kek tarifi =)
SilTarçınlı kek en sevdiğim, nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİçinde tarçın olan her şeyi severim =)
SilGüzel bir tarif olmuş... bol tarçınlı süper oluyor... elininize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum. Kesinlikle bol tarçınlı kekler süper oluyor =)
SilÇook güzel gözüküyor fakat tarçınla aram hiç yok desem yeridir :)
YanıtlaSil