Ana içeriğe atla

Muzlu Beyaz Çİkolatalı Tarçınlı Kek

Kışın rahatlıkla yapabileceğiniz Havuçlu&Tarçınlı Kek çok beğenilince yeni bir tarif için kollarımı sıvadım. Daha önce yapıldığını sanmıyorum çünkü tamamen kendi sevdiğim şeyleri kendimce birleştirdim. Klasik kek tariflerini ve geçen senelerde meşhur olan muzlu kek tariflerini bilirsiniz. Biraz onlara benzer biraz onlardan farklı bir kekin tarifini aşağıya bırakıyorum. Yaparsanız lütfen lezzeti ile ilgili ne düşündüğünüzü bana yazın olur mu? Dönüşleriniz bizleri motive ediyor ve paylaştıkça mutlu olduğumuz için yazıyoruz!

Malzemeler:

1 buçuk su bardağı un,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1 cimdik  tuz,
100 gr oda sıcaklığında tereyağ,
100 gr toz şeker + 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( oranı kendi zevkinize göre azaltıp, arttırabilirsiniz)
1 adet toz vanilin,
1 tane yumurta,
2 tane orta boy olgunlaşmış muz (Blender veya çatalla iyice ezilmiş)
Yarım su bardağı yoğurt,
1 paket doğranmış beyaz çikolata,
1 tatlı kaşığı toz tarçın.

Yapılışı:
1.  Oda sıcaklığındaki tereyağını, şeker ile birlikte iyice çırpın. 
2. Yumuşak kremamsı hal almaya başlayan karşıma yumurtayı katıp, çırpmaya devam edin.
3. Yoğurt, tarçın, muz ve vaniyayıda karışıma yavaş yavaş ekleyin.
4. En son olarak tuz, karbonat ve un karışımınıda ekleyin. Un karışımını çırparak değil, bir spatula ile karşıma yedirmeyi tercih edin. 
5. İsterseniz bu aşamada damla çikolata karıştırabilirsiniz. Beyaz çikolata aşığı olarak ben ufak parçalar şeklinde doğradığım çikolatayı kullanıyorum. Yine bunu nutellalı olarakta yapabilirsiniz. Denediğim ve beğendiğim birçok hali var bu kekimin :D Çikolatayı koyarken kekin yarısını akıtıp, ortaya çikolatayı serpiştiriyorum. Kalan çikolata parçasınıda kalan karşıma karıştırıp döküyorum. Kek kalıbının alt tabanına çikolata kısmının gelmesini istemediğim için böyle yapıyorum. Dilerseniz direk karışıma dökün ve uğraşmayın..
6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dk pişiriyorum. Bıçak testi ile onaylayıp fırından alarak dinlenmeye bırakıyorum.

Tarifin fotoğrafı, muzu çok seven ve instagram da paylaşır paylaşmaz nolur hocam verin anneme yaptırayım diyen Taha' dan geldi. O damla çikolatalı yapmayı tercih etmiş. Bizim evde kek fırından çıkınca bitiveriyor :D 

Kolay Kek Tarifleri, Yeni Kek Tarifleri, Değişik Kek Tarifleri, Muzlu Kek, Tarçınlı Kek, Beyaz Çikolatalı Kek

Tarif piştikten sonra için yumuşak bir kek oluyor. Böyle dışı kıyır içi kıyır keklerden beklemeyin, içi pişmemiş diye şüphede etmeyin. Bıçak testini geçtiyse bırakın 30-40 dk dinlensin. Akşamları çayın yanında ya da sabahları sütün yanında severek tükettiğimiz bir kek oldu. 

Son olarak kullandığım muzun şeker oranı çok çok iyiydi. O nedenle şekeri 1 su bardağından daha az kullanarak yapmayı tercih ettim. Çünkü günlük hayatımda hiç şeker kullanmayan biriyim ve klasik kek tariflerinde bile 1.5 su bardağı konulan şekeri, 1 bardağına düşürerek yaparım. İçinde hem muz hem çikolata olunca şeker oranı bana yüksek geliyor. Yine tercihen muz oranını daha da arttırarak şeker oranını azaltabilirsiniz. O nedenle damak tadınıza göre şekeri ayarlamanızı öneririm. 

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun der, kaçarım.

Sevgiler,
İlke.




Yorumlar

  1. Elinize sağlık.Yeni yıl sofrası için harika seçenek.Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, denerseniz yorumunuzu bekliyorum tekrar.

      Sil
  2. Hazır hafta sonu gelmişken denemek lazim ellerine saglik tatlım 😚😚😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedin mi Emine'cim? Deneyenlerden olumlu mesajlar alıyorum =)

      Sil
  3. Muzlu beyaz çikolatalı tarçınlı kek!!! İsmi bile iştahımı kabarttı :) Tarif için size, harika fotoğraf için de Taha'ya çok çok teşekkürler. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyoruz. Evet, şimdi lezzetli aklıma geldi de kahvemin yanında bir dilim olsaydı...

      Sil
  4. Muzlu kek hiç denemedim. Çok güzel görünüyor.. Tadını merak ettim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çeşitli muzlu kekler var. Özellikle muzu sevenler bence her tip muzlu keki sevecektir =)

      Sil
  5. off lzzet bombası dır bu eminim :) içindekilere bakılınca :)
    https://beyazbegonvil.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, muzlu beyaz çikolatalı tarçınlı kek tam bir lezzet bombası =)

      Sil
  6. Harika bir tarif, en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, şimdiden afiyet olsun.

      Sil
  7. Merhaba İlke'cim:)
    Tarçın kokusu geldi burnuma gece gece :) Keklere tarçın çok yakışıyor. Muzla hiç kek denemedim. Fotoğraflardan nefis görünüyor. Muzlu beyaz çikolatalı tarçınlı kek tarifini sık kullanılanlara ekledim. En yakın zaman da denemek isterim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muzlu keki küçüklüğümden beri severim. Dankek' in muzlu kekinin lezzetini aştı benim için bu kek tarifi =)

      Sil
  8. Tarçınlı kek en sevdiğim, nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir tarif olmuş... bol tarçınlı süper oluyor... elininize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Kesinlikle bol tarçınlı kekler süper oluyor =)

      Sil
  10. Çook güzel gözüküyor fakat tarçınla aram hiç yok desem yeridir :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey