Ana içeriğe atla

#BİKUTUBİTENLER - 52

Merhabalar,
Geçen ayın biten ürünler yazısını okumuş muydunuz? Oradaki kadar rekor sayıda ürün bitirmesemde hiç fena değil bu ay. Özellikle renkli kozmetik kategorisinde 5 ürün bitirmek büyük başarı. Yalnız şuan içimden bir güldüm neyin başarısı, cebindeki deliğin büyümesi mi diye :D Haydi hemen başlayalım:

RENKLİ KOZMETİKLER
1. Note Mineral Concealer 203 Natural Healty Glow spf 15: Bu ürünü ne kadar çok sevdiysem, ambalajından bir o kadar nefret ettim. Metal başlık 2. kullanımda düştü, diğer iç kapak bazen ürünü açarken tamamen açıldı. Hatta zaman zaman kapağına aktı vs. Ürünün %15'i ambalajdan dolayı kayıp oldu diyebilirim. Her şeye rağmen kullandığım kapatıcılar arasında ilk 5'te. Note mineral serisini önerdiğim arkadaşlarımdan hep olumlu yorum aldım. Meraktan Avon'un Mark serisinden bir kapatıcı sipariş ettim. Muhtemelen en yakın alışverişimde Note yine benimle eve gelecek <3

2. Loreal Paradise Extatic Maskara: Sanırım bu ay biten kozmetiklerin neredeyse hepsi hem kullanmaktan memnun olduğum, hem de önerimle alan arkadaşlarımın kullanım sonrası teşekkürünü aldığım ürünler. Paradise'de öyle. Biliyorsunuz bazen instagram şişirmesi ürünlerle doluyor her yer. Bu kesinlikle onlardan biri değil. Benim için Maybelline Lash Sensational maskara ile aynı kulvarda, ikiside benim bebeklerim :D

3.Maybelline New York Tattoo Brow Long Lasting Tint - Dark Brown: Ona karşı olan duygularım Alp Kavaşoğlu' nun storysinde görmemle başlamıştı. Derken ilk Gratis'te satılmaya başladığı gün kendisine kavuşmuştum. Bitti, yastayım. Aklımda denemek için farklı ürünler kestirdim ama kesin geri alacağım çünkü çok pratik. Pazartesi yapıyorum Cuma gününe kadar kaşlarım dolu ve rahat gezebiliyorum. İlk alışveriş maceramın faturası artan fiyatlarla birlikte katmerli olacak. Yazısı blogta mevcut.  

4. Minoso Eyeliner: Kesinlikle miniso'da keşfettiğim en iyi şeydi. Daha sonra sosyal medyada da çok popüler oldu.  10 TL fiyatı ve performansı ile gönlümü çalmıştı. Uzun zamandır Miniso' ya hiç uğramadım. Elimde 1-2 tane firmadan gelen ürün var. Onları deneyip bitirdikten sonra aklımda farklı bir ürün olmazsa yine alacağım bir ürün kendisi.

5. Couleurs by Qnet Pudra  81: Qnet TR firmasının tanışma kiti yollamıştı. O güzel paketten çıkan bu pudrayı bitirdim. Sadece siteleri üzerinden sattıkları için ürüne ulaşmak çokta kolay değil bence. Pudra olarak ortalama bir üründü. 

6. RT Makyaj Süngeri: Oldukça severek kullandım. Makyajımın daha doğal durmasını sağladığı, fondötenimi rahatlıkla ve güzelce dağıttığı için çok memnundum. 3 sene önce 20 TL falan almıştım bunlardan. Şuan fiyatı ne kadar hiç bilmiyorum ama yeni bir önerinizi alırım. Gideni aratmasın yeter???

Uzun zaman sonra renkli kozmetikler için iyi bir temizlik oldu bu. Şuan elimde çok fazla oje ve ruj var. Umarım onları da temizlersem minimal, her zaman kullanacağım ürünlerden oluşan bir çekmecem olacak. Gelelim diğerlerine...

CİLT BAKIMI
1. Cyrene Moonlight Beauty Concentrate: Gece boyu cildin kendini onarmasını sağlayacağını söyleyen bir üründü. Sadece söylemedi bence bu vaadi gerçekleştirdi de. Denediğim cyrene ürünlerinin %90' ından memnun kaldım. Fakat fiyatlar birden çok yükselince, farklı markalara yöneldim. Bir ara güzel avantajlı paketler çıkartan Cyrene sanırım elini ayağını oralardan da çekti. Belki yine komple cilt bakımı seti alabilirim. Zira nemlendirici toniği, özellikle mikro peelingleri benim için efsaneydi. Beni tek şaşırtan ve üzen misel sularında garip bir çökelti oluşması olmuştu.

2. Vichy Mineral 89: Beni şaşırtan derecede güzel bir üründü. Bundan elimde birkaç tane vardı. Bitmesin diye kıyamadım. Şimdi elimde farklı bir serum, nemlendirici var. Onlar azalır azalmaz, tam boyunu sipariş edeceğim.

3. Cyrene Micro Exfoliant Scrub: Zaten daha önce tam boyunu birkaç kez bitirdiğim bir üründü. Severek kullanmaya devam ediyorum sanırım 1-2 tane daha testerı elimde var. Onlarda bitince tam boyunu alabilirim."

4. Match İpek Yüz Maskesi: Nemlendirme ve yumuşak bir cilt vaadini tamamiyle sağladı. Fakat kırışıklık vaadi için uzun süre, diğer cilt bakımı rutini ile desteklenerek etkisi görülebilir diye düşünüyorum. Herhangi akne, iritasyona vs sebep olmadı tekrar alabilirim. Detaylı yazısı için renkli ürün ismine tıklamanız yeterli.

5. Huncalife Soft Time Renewing Hand Cream: Severek kullandık, nemlendirmesi güzeldi. Kokusunu da beğendim. Bu kış yine alabilirim ama aklımda ilk önce Aynısefalı olan çeşidi var.

6. Farmasi Karite&Shea Hand Cream Shea Özlü El Kremi: Yine severek kullandığım bir el kremiydi. Kokusu çok güzeldi. Minik boyu ile çantamdan ayırmadıklarım arasındaydı. İçerisindeki mineral oil pek hoşuma gitmedi ama.. Gerçi bu konuda görüşler çok farklı. FDA ürünlerde kullanılmasını onaylıyor ve çoğu bilim insanı kanserojen olmadığını hatta cildi en iyi nemlendiren şeylerden biri olduğunu söylüyor. Görüşler o kadar farklı olup kesin birşey olmayınca, insan mümkün oldukça uzak kalmak istiyor.

7. İpelina Oje Temizleme Pedi: Bu tek kullanımlık pedleri çantada taşımak çok kolay oluyor. Özellikle bu sebepten dolayı almayı seviyorum. Asetonsuz olan bu ürün, tırnaktan kolaylıkla ojenin çıkmasını sağlıyor. Kötü bir kokusuda yok. Blogta yazısı vardı sanırım.

8. Barielle Love Your Nails Asetonsuz Oje Temizleyici: Halen Lilakutu' da satılıyor mu emin değilim. Fakat yine pratik ambalajı ile çok sevdiğim bir üründü. Seyahatlerde de İpelina gibi rahatlıkla taşınıyordu. Asetonsuz olmasına rağmen gayet başarılıydı. Açık renklilerde daha başarılıydı. Koyularda kremleyip temizleme yaparsanız dağılma azalıyor. Ürünün blogta detaylı yazısı var.

Cilt bakım ve tırnak bakımı ürünleri açısından da güzel bir aydı. Şu kategoride 1 oje bitirmiş olsaydım kendimi daha başarılı hissederdim :D

DUŞ, BANYO VE VÜCUT ÜRÜNLERİ
1.Loreal Casting Creme Gloss Amonyaksız&Besleyici Saç Boyası: 680 Bronz Kahve tonunu saç rengime yakın olduğu için tercih etmiştim. Bir ton açığı ile saçlarımı biraz açmak istedim aslında. Fakat inanır mısınız ben bile boyadıktan sonra saçımı boyadım mı şimdi dedim. Hani insan bir fark hisseder biraz değil mi? Sadece uç kısımda krepe balyajdan kestire kestire kalan bir parça vardı. Orası kapandı. Bunun dışında rengi ancak çok yoğun ışıkta aynadaki yansımasından biraz anlıyorum. Eşim uyurken kız kardeşime saçlarımı boyattım. Kardeşim ben boyamasam inanmayacaktım dedi, eşimde boyadınız mı cidden dedi :D Kısacası ben bu işten hiçbir şey anlamadım hahahaaaaa. Yaptığım en büyük hatayla birlikte ürünü detaylı olarak anlattığım blog yazısını okumak için ürün ismine tıklayın.

2. Bioder Tüy Azaltıcı Sir Ağda: Severek ve beğenerek kullanıyorum. Blogta detaylı yazısı var.

3. Garnier Mineral Saf&Temiz Arındırıcı Etki: Alkol içermemesini seviyorum ama keşke aluminyumda içermese. Özellikle eşim çok kullandığı için her ay 1-2 tane alıyorum.

4. Loreal Paris Casting Creme Gloss Luminising Conditioner: Bence saç boyasından daha kaliteli bir saç kremi yapmışlar.

5. Isana  Professionel 13'IN 1 Yoğun Saç Kürü: Bu ürünü ne zaman sürekli kullanıp etki gözlemlemek istesem bir türlü beceremedim. Sadece -uzun süredir kullandığım 2-3 banyo sonrası üründen biri olduğu için- saçımı nemlendirdiğini, kısmende olsa elektiriklenlemesini azalttığını, yumuşaklık verdiğini, kolay taranmasını sağladığını ve saç kırığının minumum olduğunu söyleyebilirim. En azından 5 tane etkisini gözlemlemişim :)

6. Avon Senses Romantic L'amour ve Peaceful Reflection Duş Jeli 250 ml: Daha önce yine kullanmıştım sanırım. İkisininde kokusu güzel. Özellikle bu duş jellerini yazın bol bol alıyorum.

7. Splat Whiting Toothpaste Blackwood: Zaten markanın her diş macununu severek kullanıyorum diyebilirim.

8. Tresan Sarımsak Onarıcı Bakım Şampuanı: Yazısını daha yeni yazdım. Detaylı olarak okumak için renkli ürün adına tıklamanız yeterli. Mevsimsel saç dökülmelerim arttığı zaman yine alabileceğim bir alternatif oldu benim için. Kısaca beğendim.

22 tane farklı ürün bitirerek ayı çok başarılı bir şekilde tamamlamış bulunuyorum. Ortak biten ürünlerimiz var mı?

Yorumlar

  1. Kesinlikle çok başarılı bir bitenler performansı olmuş. Ama dediğin gibi artık cepte açılacak deliten dolayı bitmese mi birşey moduna da girebiliriz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 2 katına çıkmış resmen, keşke bitmeden yedekleseymişim çok beğendiklerimi diyip ilk defa kızdım kendime. =) Yapacak bişey yok artık, kabullenmeye alıştık :D

      Sil
  2. maybelline brow tattoo'yu çok merak ediyorum.. cyrene moonlight serum da gerçekten çok başarılıdır ama son fiyatı ürünün gramajına göre fazla bence çok bereketli bir ürün değil bence.. instagramda şişirme ürünler dolaştığı konusunda da çok haklısın :-))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok memnun kaldım Brow Tattoo'dan ama olumsuz yorumlarda okumuştum. Cyrene serum çok iyiydi. Benim için oldukça bereketliydi de. Fondötenle falan çok karıştırıp kullandım. Kesinlikle, markaya ayıp olmasın gene yollasın kafasındakiler sayesinde bol bol şişirme görüyoruz.

      Sil
  3. Bence gayet güzel bir çalışma olmuş İlkeciğim :) Makyaj süngerlerinin fiyatları çıldırdı, BB ın 99 tl lik fiyatını gördüğümden beri kullanmaya kıyamıyorum. Ben H&M süngerlerin performansını beğeniyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 99 TL hayatta vermem :D HM'ye bir bakayım diyorum o zaman.

      Sil
  4. Ne Çok biten olmuş. Ben hala bitenleri biriktirme alışkanlığı edinemedim.
    Paradise maskarayı çok sevdim, çabuk bitti yalnız yenisini aldım bile. RT süngeri ben de çok beğeniyorum. Tırnak detayım olmasa eskimez gibi geliyor.
    Loreal Casting Creme Gloss Saç Boyası detayını biz de kardeşimde yaşadık, senin yazınla durumu öğrendik :D
    Yenilerini zevkle keyifle kullan

    YanıtlaSil
  5. I love your blog! It is so interesting and awesome!

    I want to offer you the mutual support of blogs :) Maybe you want to follow me through the GFC?
    Just let me know on my blog, and I will follow back!

    Have a nice day!


    xoxo, Nastya

    MY BLOG NASTYA DEUTSCH
    INSTAGRAM

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey