Ana içeriğe atla

You're Not You- 2014 / #Film

Merhabalar,

Yine uzunca zamandır film yazıları yazamaz oldum. İzlediğim filmleri yazmak için yayın başlığını yazıyorum, sonra ne de olsa yazısını yazarım diyerek çekip gidiyorum... Böyle böyle biriken film yazılarım var aslında :) İzlediğim gün veya takip eden birkaç gün içinde yazmazsam muhtemelen o başlık aylar sonra silinecek. Neyse bugün zamanım var, keyfim yerinde, filmi de beğendim ve ben bunu yazarım diyerek konuya geçiyorum :

ALS hastalığı- Als hastalığı duyarlılık - You're Not You - Hilary Swank - Emmy Rossum - Josh Duhamel

Tür: Dram

Kate (Hilary Swank) ve Evan (Josh Duhamel) 15 yıldır evli bir çiftir. Kate' nin ALS hastalığı belirtilerini göstermeye başlayınca, hayatların birden değişmeye başlar.


ALS hastalığı- Als hastalığı duyarlılık - You're Not You - Hilary Swank - Emmy Rossum - Josh Duhamel

Evan işteyken eşi Kate' nin tek başına kalmasını istemez. 

ALS hastalığı- Als hastalığı duyarlılık - You're Not You - Hilary Swank - Emmy Rossum - Josh Duhamel

Bir gün yolları Bec ( Emmy Rossum ) ile kesişir. Shameless dizisi sayesinde tanıdığım Emmy, sanki oradan fırlamış gibi aynı karakterlerde bir oyun sergiliyor. Hayatta hiçbir şey yapmamış, günlük yaşayan, tek gecelik ilişkilere giren, kendine güveni olmayan ve elini hangi işe atsa muhtemelen beceremeyip bir şekilde o işi mahvedecek potansiyelde olan üniversite de okuyan bir kız. Ne kadar uzun bir tanımlama bu? 

ALS hastalığı- Als hastalığı duyarlılık - You're Not You - Hilary Swank - Emmy Rossum - Josh Duhamel

Filmde Kate-Bec ilişkisi patron-çalışan şeklinde değil de dost şeklinde ilerliyor. Bec, Kate sayesinde hayatı daha da ciddiye almaya başlıyor. 

ALS hastalığı- Als hastalığı duyarlılık - You're Not You - Hilary Swank - Emmy Rossum - Josh Duhamel

ALS hastalığı filmde de aşamalar şeklinde ilerliyor. Önce bazı kas ve reflekslerde zayıflama ile başlarken, tek başına hareket edememe, konuşma zorluğu, nefes darlığı ile devam ediyor.

ALS hastalığı- Als hastalığı duyarlılık - You're Not You - Hilary Swank - Emmy Rossum - Josh Duhamel

Bence filmde Hilary Swank rolünün hakkını vererek oynamış. Hastalığı gerçekten yaşarcasına ekrana yansıtmış.

' Hayat bizi nefessiz bıraktığı anların çokluğu ile ölçülür. '

Filmin Fragmanı:


Imdb: 7.5

Filme Puanım: 7/10

Hayatınızın ve hayatınızdaki insanların farkında olun, geç olmadan sanki her gününüz son günmüş gibi yaşayın. Yarın yapamadıklarınız, söyleyemedikleriniz için pişman olmayın. Sizi olduğunuz gibi görebilen insanlara daha fazla değer verin. Çünkü başkası için birisi olabilmek, hayatta en zor şeydir. İnsan kendisi olamıyorsa, her sabah aynada baktığı kişi kim olabilir? Hayatınızdaki fazlalıklardan kurtulun ve sizi olduğunuz kişi gibi hissettiren insanları yanınıza alın.

Herkese iyi seyirler !
Bu filmi izlediyseniz görüşlerinizi aşağıya not olarak bırakmayı unutmayın :)

Sevgiler!



Yorumlar

  1. İzlemedim. Konusu güzelmiş ama Hilary Swank'i de severim. İlk fırsatta izleyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende seviyorum bu filmde de performansı oldukça güzeldi. İzleyince yorumlarını bekliyorum ablcım =)

      Sil
  2. Konu olarak bu tür filmler beni siksada oyunculuklar iyiyse izlemeye deger :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey