Ana içeriğe atla

Heraderma Polikliniğinde Cilt Bakımı Maceram

Merhabalar...
Bornova Hayal Clinic'ten memnun kalmadığımı ve lazer macerama Heraderma'da devam ettiğimden size burada ve şurada bahsetmiştim.
Epilasyonum dermatolog kontrolünde yapıldığı için çok memnun olduğumu tekrar belirtmeden geçemeyeceğim ve 3. seansımı bitirmişken durumun çok çok iyi olması da benim için büyük mutluluk. Onun yazısı da gelecek :)
Şimdi gelelim Uzman Estetisyen Demet Hanım'ın bana yaptığı Cilt Bakımı uygulamasına;

Karma bir cildim olduğunundan daha önce size sözetmiştim, uygulama başlangıcında cildimin yağlıya dönük karma olduğu analizi yapıldı. Böylece deri altında yağ birikimimin fazla olduğunu öğrenmiş oldum. (Halbuki bir bilen cildime el atmasaydı bana göre sorun yoktu, boşuna dememişler bir bilene danış!)

Bunları konuşurken bir yandan cilt temizliğim başladı. Biliyoruz ki cilde bakım yapmadan önce temizlemek çok önemli. Yoksa ne kadar kusurlarınızı kapatmaya çalışın, onların sebebini düzeltmedikten sonra herşey bir yere kadar.. Bu nedenle cildi temizleyip, ölü hücrelerden doğru şekilde arındırmalıyız.

Daha sonra siyah noktaların  rahat temizlenebilmesi için özel bir maske uygulandı. Ardından,cildimde ki birikim fazla olduğundan yüzüme yaklaşık 5 dk kadar buhar uygulaması yapıldı. Böylece temizlik aşaması için gözeneklerim hazırlanmış oldu.

Sonra da benim hiç görmediğim oysa ki temizle temizle bitmeyen siyah noktalarımla Demet hanım boğuşmaya başladı. Steril şekilde bunları temizledikten sonra cildimi dezenfekte ederim gözeneklerimin temiz kalmasını sağladı. Cildime tekrar bir maske yapıldı.

Bu işlemler bittikten sonra cildimi nemlendirirek ardından güneşten de korumak için bakım uygulandı.

Buhar aşamasında klinik geçmişimle ilgili sorular sordu, bunları doldurup dosyamı oluşturdu. Ardından bu bakımın sadece burada kalmaması için beni uyardı.

Başlangıçta birkaç ay ayda 1 kere ardından 2-3 ayda bir bu işlemi uygulayabileceğimizi ama bunun için evde uygulamam gereken bakımımdan bahsetti. Dekozmetik ürünler kullanmamın öneminden bahsetti. Neler kullandığımı konuştuk, kullan sakın kullanma gibi.. Özellikle deri altında ki yağ birikimini azaltıp, yaptığı uygulamanın faydasını görebilmem için Dermalogica'nın bir peelingini önerdi. (Kil maskesinin öneminden bahsedildi.) Ardından küçük şurada bir alışveriş yapmıştım.

Zaten cilt bakımı rutinimi değiştireceğimden bahsetmiştim, uzman görüşünü de aldıktan sonra daha da bu alana yönelmiş oldum. 

Demet hanım'ın uygulama sırasında kullandığı ürünler de gerek Dermalogica gerek Bioderma gibi kaliteli ürünlerdi.

Cilt bakımım yapıldıktan sonra yüzümü öyle yumuşak, berrak hissettim ki. Resmen yüzüm kuş gibi oldu diyebilirim. Uygulamadan çok memnun kaldım. 

Her an düzenli olarak gidemesem de kendime torpil geçeceğim kendimi ödüllendireceğim zamanlar bu deneyimi tekrar yaşamayı planlıyorum. Ayrıca nerede yaptırabilir diye düşünen İzmirlilere içim rahat bir şekilde ve şiddetle tavsiye ederim.

Lazer Epilasyon yaptıranlara yanlış hatırlamıyorsam cilt bakımınından %30 civarında indirimli şekilde faydalanma şansı var. 

Siz hiç cilt bakımı yaptırdınız mı?

Sevgiler <3



Yorumlar

  1. Hayatımda iki kez yaptırdım.. Sıkılıyorum ben.. Birincisinde siyah noktalarımı sıkarken feci canımı yakmışlardı.. :) İkincisi eğlenceliydi ahtta uyudum yani.. Aslında 2 ayda bir yaptırmak lazım. Bu konuda üşengecim sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciltten cilde değişiyor, sanırım cildi daha hassas olanlarda biraz daha ağrı ve kızarıklık olabiliyor. Ben öyle bir sorun yaşamadım. Aynen bir ara uyuyabilirdim. Özellikle maske, krem sürme sırasında yüzündeki kan dolaşımını sağlamak adına da o parmaklar mucizevi şekilde masaj yapıyor =) Değmeyin keyfimee (:

      Sil
  2. cok guzel bır uygulama yapılmıs ben en son bır yıl once cılt bakımı yaptırmıstım,ıhmal etmemek lazım ıyı bır yerde ve ıyı urunlerle yapılması şart,kil maskesini bende duydum hatta bugun kil maskelerinden bahsettim:)) denemelı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, son aylarda kil maskem bitince de alamamıştım yakın bir zamanda iyi bir kil maskesi almlıyım. =)

      Sil
  3. Ben cilt bakımı yaptırdım. Indirim sitelerinden bir senaslık cilt bakımı almıştım, ozon, maske falan bir sürü bir şeyler yapıyorlardı, tamamen seninki gibi bir sıra izleyerek. Ama o siyahlar noktalar sıkıldığı için bakım sonrası cildim kıpkırmızı oluyordu :( Ve neredeyse bir hafta yüzümde kırmızı noktalarla geziyordum. Bilmem aynı problemi sende yaşadın mı?
    Nurten
    happiestbride.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Nurten,
      Benim gittiğim yer işini özenle yapan, gerek doktorunun prof'unun olduğu bir yer.
      Lazer yada cilt bakımı olsun birçok yerde yapılıyor, bakıyorsun dışına Bioderma yazıyor içindeki solüsyon oysa ki farklı...
      O nedenle bu tarz yerleri ciddi şekilde araştırıp gidilmeli..
      Belki kullandıklarından belki de cildinin hassasiyetinden dolayı sende öyle olmuş olabilir.
      Ben hiç siyah noktam yok sanarken o kadar çok sıktı ki uzman, ağrıyabilir dediği bölgeler vardı ama ben hiçbir ağrı hissetmedim. 1 saatlik süreç bitip oradan çıkarken de yüzümde 1-2 yerde hafif bir kızarıklık vardı eve gidene kadar da geçmişti..
      Sevgiler:)

      Sil
  4. Benim cildimde güneş lekesi oluşumu başladı böyle küçük bir alanda yine de Cnm sıkılıyor birde minik pütürcükler var bu kliniği düşünmüştüm ama sadece muayenesi 100 tl bu işlemler ne kadar acaba bilgi vermen mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, işlem yapılacak bölgeye ve duruma göre ücretlendirme değişiyor. Epilasyonda fiyatlandırma kıl köküne yaptıkları atış sayısına göre ücretlendiriliyor. O yüzden ben 80 lira verirken sen 120 tl verebilirsin mesela... En güzeli gidip bir görüşmen :)

      Sil
    2. Epilasyon değil de cilt bakımını sormuştum

      Sil
    3. Kafam neredeyse =) Yanlış hatırlamıyorsam ve zamn vs gelmediyse yaklaşık 1 saat süren cilt bakımının 100-120 TL gibi bir fiyatı vardı...

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey