Ana içeriğe atla

Lazer Epilasyondan Diodeye Geçen Maceram

Selam millet,
Size daha önce şurada Lazer Epilasyondan biraz bahsetmiştim. 
Bornova'daki Yaşam Klinikten memnun kalmayınca, artık Özel Heraderma Polikliniğine gitmeye başladım.
epilasyon, Özel Heraderma Polikliniği, Diyot Lazer, Lazer Epilasyon,

Resimde yeşille belirtilen yer Diode seansımın gerçekleştiği odaydı. 
Diğer kısımlarla şimdilik ilgim olmadı.
Ama çok hoşuma giden şey, bir doktorun incelemesi.
Bundan önce ki gittiğim yerde doktor diye birşey yoktu, güzellik uzmanı yada hemşireler tarafından uygulama yapılıyordu.
Heraderma'da ise doktor kontrolü ile yürütülen, hemşirelerin seansları uyguladığı daha profesyonel bir ekip söz konusu.
Kardeşim ve arkadaşı burada 3. seanslarına gittiler, bence ilk seansıma gittim geçenlerde.
Ve Diode diye çoğu kişiye yurtulurmaya çalışılan aletlerden ki en bilinenin IPL hakkında konuştuk.
Açıkçası Yaşam Kliniği tam zamanında bıraktığıma karar verdim, vermeme sebep olanlar:

1. Uygulama sırasında başlangıçta tüyleriniz alınmak zorunda. Bunu Yaşam Klinikte jiletle yaparken, Heraderma'da traş makinesiyle yapılıyor ve jilet kesinlikle kullanılmıyor. Çünkü tüyleri uyardığı için daha kalın çıkmasına başta olmak üzere arttırdığını biliyoruz. Ha e o zaman niye yaptırdın önceden derseniz? Çünkü öyle bilimsel konuşup, birde 3-5 tanıdığım eş dost oradan memnun kalmışken onlara uydum!

2. Paraya dönük politikaları, hizmet verenlerin geren lakayıt geren bazı diğer davranışları itici gelmeye başlamıştı ki olayın bir boyutunu şurada anlatmıştım.

3.  Aslında eski gittiğim yerde son seansım da birden Diode alıyoruz sizi diyerek aslında yapılanın IPL olduğunu öğrenmiş bulundum.
Yüzüme acıyı azaltsın diye şeffaf bir jel sürülerek yapılan uygulama -yeni çıkan bir alet yoksa- diode değil IPL'nin klasik uygulamasıymış.

Poliklinikte kullanılan lazer aletleri şunlar;

epilasyon, Özel Heraderma Polikliniği, Diyot Lazer, Lazer Epilasyon,

                      epilasyon, Özel Heraderma Polikliniği, Diyot Lazer, Lazer Epilasyon,

epilasyon, Özel Heraderma Polikliniği, Diyot Lazer, Lazer Epilasyon,

epilasyon, Özel Heraderma Polikliniği, Diyot Lazer, Lazer Epilasyon,
Heraderma'nın sayfasından alıntıdır.


Şimdilik, gittiğim yerden, güler yüzlü ekipten özellikle Sinem Hemşire'den :) çok memnunum.

Bu arada çalışan doktorlarımız da yabana atılacak kişiler değil, sitelerinden girip ayrıca google da küçük bir araştırma yapabilirsiniz.
Polikliniği ziyaret edenler arasında ünlülerde mevcut; sitede Ayşe Özyılmazel'i , bayan futbol takımını görebilirsiniz, facebokta Öyle Bir Geçer Zaman Ki setinden de ziyaretçileri olduğunu okumuştum. 

Resmi sitelerine göz atmak isterseniz; tıklayınız
Facebook adresleri için ise buraya tıklayınız

Ziyaret etmek isterseniz adresi sitede mevcut, Narlıdere'de yerleri.
Ayrıca şuan erkekler içinde özel kampanyaları varmış, duymadık demeyin ;)

Lazer maceraları olanlar var mı?
Unutmayın yorumlarınız benim için kıymetli.

Sevgiler.

Yorumlar

  1. valla ben de yüzüme ve koluma dioe yaptırdım, jel sürülüp roll ol gibi bir aletle bastırarak üzerinden geçiyorlardı. ve oldukça güvenilir bir yer olduğundan yalan söyleyeceklerine ihtimal vermiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen nerede yaptırdın ?
      İnternette araştırıyorum bende sık sık.
      Para için insanların yapmayacağı yok.
      En güzeli uygulama yapılan aletin üzerine bakmak, çünkü alex yaptırdığımda gayet güzel makinanın adı, türü yazıyordu.

      Sil
  2. Ben yüzüme ve vücuduma ipl yaptırıyordum ama ipl in aslında bir fotoepilasyon yöntemi olduğunu bilmeden yine arkadaş tavsiyesiyle araştırmadan başladım... Birkaç seans sonra yüzüme hiçbir etkisi olmadığı görüp hemen bıraktım, çünkü yüzümü seans seans ödüyordum, vücut bitene kadar anlaşılmıştı ki.. Bir süre sonra ipl le bitme falan olmadığı ben de salonun sahibi de gördü! Çok canım acıyordu! Yine de parayı ödemiş olduğumuz için devam etmeye çalıştım ama bu süre içinde benlerimin yanması, leke oluşumu gibi şeyler yaşadım. Ayrıca probun başlığını ne kadar dezenfekte ediyorlar o da tartışılır.. Kıl köklerimde sürekli kızarıklıklar oluyordu bu yüzden..
    Şimdi yeni bir paket aldım başka bir yerden, uygulama probu ipl e benziyor ama üzerine dikdörtgen şeklinde bir yükseltici takıp seans sırasında bile birkaç kez değiştiriyorlar ve ekstra bir soğutma sistemi var. Böylece lazer başlığı doğrudan kimseye temas etmiyor, sürekli değiştiriliyor..
    Uygulaması ipl gibi kalın başlıklı ama alexandrite lazer, seans sırasında tüyler yanıyor sonraki 10 gün içinde kalanlar dökülüyor.. Ipl uygulanırken ağda yapılmışçasına tüm tüylerimin aynı anda döküldüğünü hiç görmemiştim, bu sebepledir ki kaç yazdır doğru düzgün denize girmedim... :s
    Güzellik salonlarında lazer uygulaması hala yasak değil mi? Her an gıcıklığına ilk yaptırdığım yeri şikayet edebilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla kesinlikle yasak ama yinede yapan yerler var, ama bunlarında çabuk kapatılması söz konusu. Özellikle paket şeklinde yapılan yerlerin çoğu IPL yi uygulamakta, oysa IPL benim araştırmalarıma göre daha kozmetik bir araç, yani kılların bitirme gibi birşey söz konusu değil. Lekelere vs kullanılmakta.
      Böyle yerlerde kesinlikle Dermatolog olmalı. Benim gittiğim yerde hem DEU'den bir prof, ayrıca doktor mevcut. Başka kısımları falanda var, beslenme gibi..
      Herneyse, Ben alexten memnundum ama tüylerim başladığımda daha kalındı 5-6 seans sonra inceldi, daha ince koyu oldular, şuan yaptırdığım Diode değişikti sanki böyle zımba basıyor gibi bir hissi, dikdörtgen şeklindeydi dediğin gibi. Ayrıca yüzüme mercekle bakarak yavaşta uyguladılar, kontrol seansına en az derece de bırakmak istediler. Bu da başka bir artılarıydı benim için. Ayrıca işlem bittikten sonra 2-3 tane farklı krem sürdüler, rahatlatıcı vs özellikle ve yüzüme maske benzeri birşey yaptılar. Yaptıkları o yanma hissini ve kızarıklığı baya bir baskıladı. İzmir'de olanlara Polikliniği ziyaret etmelerini özellikle tavsiye ederim.

      Sil
  3. Öncelikle bu kadar güzel bilgiye teşekkür ederim. Ben de kendi kendime nereye gitsem acaba, param çar çur olmadan yaptırsam diye düşünüyordum. Allah razı olsun içim rahatladı, ben de aynı yere gideyim bari :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgileri faydalı bulmana sevindim. Gittikçe ve soru geldikçe yeni seanslarda da yazmayı planlıyorum. Gidip görmeni tavsiye ederim, senin de içine sinerse ve ihtiyacın varsa başla derim . Sevgiler.

      Sil
  4. merabalar herkese, bende bu aralar epilasyon konusunu araştırıyorum şu an ara tatildeyim ve hemen başlamak istiyorum. ama çok kararsız kaldı. internette dolaşan yorumları okudukça korkmaya başladım. şu an en güvenilir yer neresi bilemiyorum. birde hangi cihaz daha iyi ıpl pek bilmiyorum bana genelde alexandrite cihazını önerdiler. benide aydınlatırsanız çok memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ipl önerilmiyor zaten Yağmur, Alexandrite ya da diode. Zaten dermotologlar tüy tipine, rengini vs bakarak sana hangisinin uygun olduğunu ne yapman gerektiğini söylüyor =) Ekstra bir sorun varsa mail atabilirsin :)

      Sil
  5. merhabalar herkese. bende son zamanlarda epilasyon konusunu araştırıyorum. ama çok kararsız kaldım. internette yapılan yorumları okudukça korkmaya başladım. ıpl cihazını pek bilmiyorum bana genelde alexdantre cihazını önerdiler bir an önce başlamak istiyorum. benide aydınlatırsanız seviniri. şu an en güvenilir yer neresi izmirde bilemiyorum. bi tanıdığımın tavsiyesi üzerine alsancakta bulunan este clinic iyi diye duydum ama yinede cesaret edemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , Alsancaktaki güzellik merkezlerini çok iyi bildiğim ve bazılarından ağzım yandığı üzere sana Este'yi tavsiye etmem ^_^

      Sil
  6. Merhaba; Hizmetinizi bir sağlık kurumundan- bu konuda uzmanlaşan polikliniklerden almak istiyorsanız;

    http://www.ism.gov.tr/kurumlar.aspx?kurumturuid=28

    adresinden kontrol ederek bulabilirsiniz. Tavsiyeler, müşterilerin olumlu yorumları çok önemlidir; ancak başlangıç referans çok önemli bu durumda:)
    sağlıklar dilerim.
    Belgin Sabancı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Belgin hanım. Ben yeni başladım bir salonda izmirde ve cihazın ipl olduğunu söylediler. Sahiplerini tanıdığım için güvendim ama sanırım hata ettim. Tek seans gittim henüz ve sağ alt bacagımda ufak lekeler gördüm 3 gün sonra. Ve ayrıca aynı bacağın ust kısmında da yeşerme... Çok kızgın ve mutsuzum. Evim Narlıdere de. Kliniğiniz hakkında iyi şeyler duyuyorum. Bugün yarın geleceğim. Ama bu lekeler geçer umarım ;(( tek seans gittim sadece geçer değil mi devam etmezsem ;( görüşmek üzere... Deniz.

      Sil
  7. Alsancak Likya'yı tek geçerim bu konuda , 6 seansta sonuç aldım ^_^
    Lazer epilasyon tam kumar işi doğru salonu bulmak zor iş zira dürüst yapan işini bir elin parmağını geçmez :/ Ayrıca her canı sıkılan salon açıyor güzellik uzmanıyım diyor , öncelikle bu tarz yerleri açma yetkisine sahip olmak için artık bilir kişi "doktor"bulunması şart kanunen. İstanbulda yaşayanlar için Acıbadem hastanesindeki makinalar süper iş çıkarıyor kuzenim gitti net sonuç aldı ne eksik ne fazla gitti üzerinden bir yıl geçti herhangi bir uyanma sorun mevcut değil.Bende de aynı şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr diplomasına para verip haftanın belirli bir saati görünse yeter mantığıyla açılan yer o kadar çok ki. En güzeli sürekli doktorun bulunduğu A plus klinkleri tercih etmek. Likya'yı ilk defa senden duyuyorum. Narlıdere işe yakın diye Heraderma'ya giidyorum, memnunumda ama Likya'yı da merak ettim. Sürekli doktor mevcut mu? Bir de fiyatları nasıl acaba? Tabi hastayı görmeden söylemek saçma olurda ortalama bir duyum vardır (:

      Sil
  8. ankarada bir poliklinikte gidiyorum ben..şu an memnunum ama bitmedi.simsiyah tüy rengim vardı alex yapa yapa tüyler inceldi rengi açıldı. sizce artık diota mı geçmem gerekir ? ve ankarada çok memnun kalan poliklinik gibi bir yer bilen var mıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankarada'ki poliklinikler için Ankara ilk sağlık müdürlüğünün web sitesinden kurumlara bakabilirsin.hiçbirinin bitme garantisi yok çünkü lazer %1 olsa bile bırakıyor. Öyle garanti sunan yerlerden uzak durmak gerekiyor. Benim tüylerim için Diode ile devam etmenin doğru olduğu kararı alınmıştı, ama seninkiler nasıldır bilemem. Bunun için gittiğin yerdeki uzman dermatologa danışmanı tavsiye ederim. Benim oldukça azaldı, ama halen var =) Yüz için verimli sonuç alır mıyım bilmiyorum ama mesela koltukaltı için 2 seansta sonuç aldım. Kişisel özellikler, hormonal, bölgesel olmak üzere Lazerin etki edip etmemesi değişiyor...

      Sil
  9. Bende tüm vucut için gidiyorum altı ay oldu.Çok memnunum.Helede doktor kontrollü olması ..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Güzel bilgilendirme. Deneyin lerin paylaşması çok güzel.

    YanıtlaSil
  11. Bende bir donem yaptirmaya baslamistim ama sonra biraktim.. Lazerle ilgili kafamda birsuru soru isareti var..

    YanıtlaSil
  12. çenemdeki çok koyu ve sert kıllara alex ile seans uygulandı. kıllarım çoğalacak mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, herkesin kıl tipi, hormonal durumları aynı olmadığı için size kıllarınız ççoğalacak gibi bir yorum yapmak bana düşmez. Eğer gittiğiniz yerde işin ehli insanlar, dermatolog varsa, doğru lazer tipi ile doğru müdahale sonucu istediğinize ulaşacağınızı temenni ediyorum.

      Ben alex ile kısmı sonuç alsam da aslında en iyi sonucu Diode ile sağladım, bitti mi hayır. Ama görsel olarak çok daha iyi sonuç verdi.

      Dermatologunuza danışmayı unutmayın, sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey