Ana içeriğe atla

PANTENE PRO-V [doğal SENTEZ] ARGAN YAĞLI ELIXIR | YAĞ TERAPİSİ

pantene doğal sentez, pantene, argan yağı, kuru saçlar, saç kırıkları, yağ terapisi, elseve mucizevi yağ

Pantene Pro-V Argan Yağlı Elixir ürününü güzellik blogumda yer alan bitenler yazı dizisinde okuyan ve merak edenleri hemen buraya alayım. Yakın zamanda youtube hesabımda kuru saçlar için öneriler vermeye başlamıştım. Halen kanalımı takip etmiyorsanız, göz atmanızda fayda var.

pantene argan yağı, pantene, kuru saçlar için, saç kırıkları, saç bakım yağı

Pantene Yağ Terapisi'nin ilgi çekici olmasının sebebi içeriğinde Fas'tan gelen argan yağı içeriyor olması. Kuşkusuz yıllardır kullandığımız çoğu kozmetiğin içerisinde yer alan argan yağının faydalarını az çok biliyorsunuzdur. İçerikte argan yağını görünce benim aklıma ilk gelenler kuru, yıpranmış saçların, saç kırığı sorunu olanların memnun kalabileceği bir ürün olduğu. Pantene 'nin ürünle ilgili vaatleri şu şekilde:

- Banyodan sonra saçınızı ağırlaştırmadan besler,
- Şekillendirmeden kaynaklanan yıpranmalara karşı korur,
- Saça ipeksi bir yumuşaklık ve göz alıcı parlaklık sağlar.

pantene, saç bakımı, argan yağı, saç serumu, kuru saçlar, saç kırıkları, mat ve cansız saçlar

Argan Yağlı Elixir 'i genellikle havluyla nemi alınmış saçlarıma uyguluyorum. Bazen fön makinasının soğuk kısmı ile saçlarımı biraz kurutabiliyorum ya da kendi halinde kurumaya bırakıyorum. Saçlarımın ihtiyacı olursa şekillendirirken ya da tararken kuru saçlarıma da sürebiliyorum. Şimdi gelin ürünün beğendiğim veya beğenmediğim tüm yönlerini konuşmaya:

- Ambalaj tasarımından başlayacak olursam sert plastik şişesi ile kırılmaz, hafif ve pompalı başlığı ile rahat kullanıma sahip.

- Renksiz bir ürün, klasik pantene kokusunu hissedebiliyorsunuz.

- Akışkan yapısı ile hafif yağ formülünü onaylıyor ve elde yapış yapış olmayan, saça hızlı nüfus eden özellikleri ile yine kendini sevdiriyor. 

- Islak saçlarımı taramayı uzun zaman önce bıraktım. Nedeni hidrofobik yapıda olan saç tellerini kırmamak. O nedenle saçlarımdaki yıpranmalar eskiye nazaran ürünlerden dolayı değil ama daha az. Ürün tam ıslaklığı geçmiş nemli saçlarımda veya kuru saçlarımda taranmayı kolaylaştırıyor. Saçlarım uzun, dalgalı ve gür olduğu için 3-4 pompa ürün yeterli geliyor.

- Saç bakım ürünlerinde olmazsa olmaz, ürünün saça ağırlık yapmaması. Pantene argan yağıda saçlarıma ağırlık yapmıyor ve yağlandırmıyor. Tabi ürünü saç boylarım ve uçlarıma sürdüğüm sürece=) Fakat yağlı ve ince telli saçlar ürünü dikkatli kullanmalı, aksi söz konusu olabilir.

-Peki anlık vaatlerini yerine getiren bu ürün uzun vade de saçımda bir değişikliğe sebep oldu mu? Olmadı. Saçı besleyerek çok yönlü bakım sağlama ifadesini bence yerine getirmedi. Çünkü yerine getirmiş olsaydı uzun kullanım sonucunda daha parlak, canlı bir saça sahip olurdum. Daha çok oluşabilecek zararları engellemiş olabilir belki. O nedenle benim için SONUÇ OLARAK nötr bir ürün. 

Ürünün etkileri yukarıdaki gibi peki içeriği nasıl ? İçerikte en başta cyclopentasiloxane adlı bir silikon görüyoruz. Bu silikon saç tellerini kaplayıp, ısının zararlı etkilerinden saçı korumak için yer alıyor. Fakat saçta ağırlığa da sebep olabildiği için doğru ürün miktarı ve doğru saç tipinin kullanması önemli. Üründe dikkatimi çeken olumsuz içerik alkol denat oluyor. Açıkcası saç telleri cansız, keratin yapıda olduğu için ve ürünü saç diplerine sürmediğimiz için önemli değil gibi geliyor. Yine de aklımı çelen konu şu: Saç ürünlerinde alkol çözünebilirliği arttırmak için var. Yağın su içinde katılaşması ya da kıvama getirebilmek için. Peki alkol zaten kuru olan saç tellerinin yapısını daha da bozmayacak mı? Açıkcası henüz bu konuyu tam olarak çözmüş değildim fakat detaylı bir araştırmaya girdim ve özet şeklinde instagram hesabımda konu ile ilgili paylaşım yaptım, okumak isterseniz tık tık. ( Alkol denat, dimethiconol denilen dimethicone türevi bir silikon ile birlikte içerikte. Yine kıvırcık saçların suda çözünen silikon ürün tercih etmesi gerekiyor. Dimethiconol suda çözünmez. ) İçerik daha sonra parfüm ve argan yağı ile devam ediyor. Böylelikle ilk 5 içeriği incelemiş oluyoruz. Aslında içerik incelemek çok detaylı olduğu için aslında kendi okuduğum, araştırdığım yazılardan referans vererek tıklanabilir şekilde içerik sözlüğü yapmak mantıklı geliyor. Her defasında şu madde var şuna sebep olabilr şeklinde yazılar bitmiyor, kimini de sıkıyor değil mi?  İçerik için şöyle bir fotoğraf bırakayım:

pantene argan yağ kullananlar, pantene argan içerik, pantene yag terapisi inceleme

Pantene Pro-V Argan Yağlı Elixir, 100 mL boyunda raflarda 29 TL satış fiyatıyla yer alırken, indirimde 15 TL' ye düşen fiyatlar ile kozmetik marketlerden rahatlıkla ulaşmanız mümkün. Fransa' da üretilen bu ürün açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrüne sahip. Benimki bitmişti, yeni deneyimler yolda!

Yazıyı okuyorsanız bıraktığınız yorumlar beni motive ediyor. Ürün ile ilgili merak ettiklerinizi, beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz şeyleri sormak için aşağıya yorum bırakmaktan çekinmeyin !

Sevgiler,

İlke.





Yorumlar

  1. Bende de olumlu bir sonuç olmadı, ama çok yumuş yaptığı için saçlarımı hani diyorum belki tekrar şans verebilirim aman aman bir fiyata inerse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nötr kaldığım bir ürün ama anlık etkileri dışında saça bakım yaptığını düşünmüyorum.

      Sil
  2. Bir ara bu tarz serumları çok kullanıyordum. İndirimlerde alabilirim yine..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey