Levent'te oturduğumuz zamanlar sıklıkla Sarıyer taraflarına giderdik. Kalendar Orduevin'de yediğim ayva tatlısının lezzeti resmen burnumda tütüyordu. Günlerdir aklımda olan ayva tatlısını eşimin ameliyatını atlatınca yapıvereyim dedim.
Malzemeler:
3 Ayva,
10-12 tane karanfil,
1 adet çubuk tarçın,
20 yemek kaşığı kadar şeker.
Yapılışı:
- Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan 2'ye ayırın. (Çekirdeklerini atmayın.)
- Temizlediğiniz ayvaları kararmaması için limon sıktığınız suda bekletin.
- Yayvan bir tencereye dizdiğiniz ayvaların, yarı seviyesinin biraz altında kalacak şekilde tencereye su koyunuz.
- Ayva çekirdeklerinin bir kısmını orta kısmına, bir kısmını suya bırakın.
- Çubuk tarçını ve karanfilleri koyun. Hatta ayva kabuklarından birkaç parça ekleyin.
- Ayvaların üstüne 3'er kaşık şeker koydum. 2-3 kaşık kadar suyuna koydum.
- Daha sonra kaynayana kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin.
Servis ederken, ayvanın orta kısmına oluşan jölesinden koyun. İsterseniz kaymak&ceviz ikilisi ile servis ediniz.
Püf nokta: Ayva çekirdeği ve kabuğu ayvanın servisteki renge gelmesine yardımcı oluyor. Gıda boyası kullanmanıza gerek yok.
Kış aylarında yemeyi sevdiğiniz favori tatlınız nedir?
Facebook : Cadinin Kozmetik Kazanı
Instagram: ilkecevikofficial
Ayvayı meyve olarak çok sevmiyorum ama piştiği zaman daha güzel oluyor.
YanıtlaSilKesinlikle aynı fikirdeyim :)
SilÇok severim. Tabii kaymak da olmali yaninda.
YanıtlaSilKesinlikle kaymakla ayrı bir leziz oluyor :)
SilBayiliriim☺ellerine saglik
YanıtlaSilhayatta en sevdiğim tatlı budur her gün ye yerim yani o derece..:-))
YanıtlaSilEllerine sağlık,leziz görünüyor :)
YanıtlaSil