Ana içeriğe atla

Soslu Damla Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta

Merhabalar,

Eşim Burak, her zaman ki gibi doğum günü yaklaşınca sabah kurduğumuz çalar saat gibi günlük olarak 24 Ekim' de yaklaşıyor diyerek, unutma ha diyor :))) Eee neli pasta yapacaksın, hazır pasta alma sen yap diye isteklerini belirtiyor.

Baktım 24'ünü iple çekiyor, süprizi kalmayacak diye 20'si akşamı süpriz yapayım diye pastamı yaptım. 

Çikolata ve muzu sevdiği için konseptim belliydi, bende kremşantili yoğun dolgulu pastaları sevmediğim için ya pastacı kremalı soslu pasta ya da üst kısma bir ganaj ile pastayı tamamlarım diye işe koyuldum.

Soslu pasta, Pastacı Kreması, Kolay Yaş Pasta, Nasıl Yapılır, Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta, Pasta Tabanı nasıl yapılır


Pasta Tabanı:

3 yumurta,
1 çimdik tuz,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 su bardağı un,
1 vanilya
1 kabartma tozu,
25 gr kakao (Tepeleme 2 yemek kaşığı)

Pastacı Kreması:

Sevgili Arda'nın tarifini beğeniyorum ve aktarıyorum:

500 gr süt,
1 yumurta sarısı,
3 yk nişasta,
2 yk un,
8-10 yk şeker,
1 yk tereyağı,

Tereyağ hariç, tüm malzemeleri tencereye ekleyip koyulaşıp, krema haline gelene kadar orta ateşte, karıştırarak pişiriyorum. Yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıp, parlak renkte bir krema olması için tereyağını da ekleyip, soğumaya bırakıyorum.

Süsleme İçin:

2 tane muz,
1 çay bardağı damla çikolata,
1 paket bitter çikolata (60 gr kadar)
Yarım paket krem şanti

Pandispanyayı nasıl yapacağımıza gelirsek;

Yumurta sarısı ve beyazını farklı 2 kaba ayırıyoruz. 

Beyazları 1 çimdik tuz ile 3-5 dk iyice köpürene kadar çırpın. 

Yumurta sarılarını şekerle birlikte iyice çırpalım. (Püf nokta 1:)Yumurta sarılarını çırparken zorlandığımda 1-2 yemek kaşığı sıcak su ile bunu kolaylaştırıyorum. Daha sonra köpüren yumurta sarılarını, beyazlarına ekleyip, alttan üstte köpüğü söndürmeden karıştırıp, 2 yemek kaşığı yağı ekliyorum.

Sonra un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu bir kapta iyice karıştırıp, eleyerek karışıma ekliyorum. Yine alttan üste doğru karıştırıyorum. (Püf nokta 2:) Çırpmamaya çalışıyorum böylelikle keke hapsettiğim hava ile kekim daha iyi kabarıp, yumuşak, leziz bir pandispanya elde ediyorum.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25 dakika pişiriyorum.

Pastanın Yapımı:

Keki (bir gün bekleterek yaptım) ister 2 katlı ister 3 kata ayırarak istediğiniz pastayı yapabilirsiniz. Ben keki ikiye ayırdım. Muzlu sütle ıslatıp kremanın aldığı kadarını ilk kata sürüp, üstüne muz ve damla çikolataları koyuyorum. (Yine 2. katı sütle ıslatmıştım) Sonra üst tabanı ekliyorum.

Yarım paket krem şantiyi hazırlayıp, kalan pastacı kreması ile çırptıktan sonra pastanın üstüne döküyorum.  ( İsterseniz üst kısımda ganaj da kullanabilirsiniz. )

Daha sonra üstüne rendelediğim çikolatayı serpip, süslemeyi bitiriyorum.

Yiyenlerden gelen yorum, hazır pastalardan daha güzel olduğuydu. Tarifler alındı, yenileri yapıldı. Zamanınız varsa denemenizi önereceğim enfes bir pastaydı!


Instagram: ilkecevikofficial
Twitter kozmetikyorumla
PR&iletişim : melishhe@gmail.com

Pastalı Günler Dilerim!



Yorumlar

  1. elinize sağlık :) kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık :) ancak şu pandispanya olayını ben beceremiyorum nedense..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey