Ana içeriğe atla

Bionnex Organica Saç Dökülmesi Karşıtı Şampuan - Kuru ve Yıpranmış Saçlar

Bionnex Şampuan, Saç dökülmesine en iyi gelen şampuan


Merhabalar,

Uzun zaman önce Bionnex tarafından yollanan bir PR Kutusu almıştım. Denemem için yollanan kutudan çıkan ürünlerden birisi de Bionnex Organica Anti Hait Loss Shampoo - Saç Dökülmesi Karşıtı Şampuan 'dı. 

Saç dökülmesi için bir şampuan yeterli mi?

Saç dökülmesine karşı şampuan

Saç dökülmesine iyi gelen şampuan hangisi diye soran çok oluyor. O nedenle saç dökülmesi ile ilgili ürün değerlendirirken tekrar tekrar altını çizdiğim bir konu var. Neden saçlarınız dökülüyor? Saç dökülmesi gayet normal bir saç döngüsü sürecidir aslında günde 100'e yakın saçınız siz hiç farketmeden dökülebilir. Stres, yanlış beslenme, hastalıklar ve ilaç kullanımı saç dökülmesine sebep olabilir. O nedenle saç dökülmelerini farklı kılan bazı hususlar tabi ki var. Dökülmenin şiddeti çok ve tekrar eden bir süreç ise kesinlikle kan tahlilleri (B12, Folik asit, demir gibi değerler), hormonal tahliller yapılması gerekir. Bir kadında erkek tipi saç dökülmesi anormaldir ya da saçınızda açıklıklara sebep olabilecek bir dökülme varsa. Yoksa mevsimsel geçişler veya şampuan kaynaklı olabilen dökülmeler zaten sizin dikkatinizle önlenebilir. Dökülmenin altında genetik bir yatkınlıkta olabileceği için saç sorunlarınızı yine dermatolog ile değerlendirmek sağlıklı olacaktır.

Bionnex Organica Saç Dökülmesi Karşıtı Şampuanın Vaadleri Neler?
Saç dökülmesine karşı yapılması gerekenler

Saç dökülmesine karşıtı şampuanda özel geliştirilen ve içeriğinde bitki özleri, vitamin ve mineraller bulunan ( vitis complex CX 25 ) sayesinde saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Saç foliküllerini uyararak saçın canlanmasını ve sağlıklı uzamasını destekler.

Bionnex dökülme karşıtı şampuanın içeriğine bakılınca; Adaçayı, Cüce Isırgan Otu, Çay ve Isırgan Otu gibi yaprak özleri, Karabiber Meyve Özü, Mersin Yağı, Yerli Asma Hücre Özü, Yabani Havuç Kök Özü ile Provitamin B5, Sitrik Asit gibi içerikler bulunmakta. Detaylı içeriği inceleyebilmeniz için aşağıya fotoğrafını bırakıyorum.

Klinik ve dermatolojik olan test edilen ürün hayvanlar üzerinde denenmiyor. Yine içeriğinde SLS, Sles ve paraben yokken parfüm ve esansın olduğunu ise görmekteyiz.

Bionnex Saç Dökülmesine Karşı Şampuan İçeriği

Islak saç ve saç köküne bir dakika masaj yaparak uygulayı ve durulayın. Haydi gelin bitirdiğim bu şampuanı detaylı değerlendirelim:

Bionnex Şampuan Kullanıcı Yorumlarım

* Ürün bitkisel ve rahatsız etmeyen bir kokuya sahip. 
* Kıvamı yoğun, amber rengine sahip, az köpüren bir şampuan.
* Köpürmesi az olduğu için çok ürün kullanmamak gerekir. Normal kullandığınız şampuan oranı gayet yeterli bir temizlik sağlıyor.
* Saçlarımı gayet güzel temizledi. 
* Saçlarımın karışmasına sebep olmadı, kurutmadı, ekstra hacim yapmadı ( en sevdiğim yanı ), saçta ağırlığa veya kepeğe sebep olmadı. Daha ne olsun ?
* Saç dökülmem mevsimsel olduğu için bana gayet yeterli ve başarılı bir ürün olarak geldi.
* 300 mL plasik, dökmeli bir şişeye sahip. 
* Açıldıktan sonra 12 ay içerisinde bitirilmeli.

Kuru ve Yıpranmış Saçlar için şampuan

Bionnex Saç Dökülmesi Karşıtı olan şampuanın; yağlı, normal ve kuru saçlar için çeşitleri var. Her birinin tamamlayıcısı olan saç tipine özel saç kremi de mevcut.  Benim kullandığım ürün Kuru ve Yıpranmış Saçlar için.

Seveni ve sevmeyeni çok olan bu şampuanı sevenlerden oldum. İlerde indirimde güzel bir fiyata yakalarsam yedekleyebilirim. Siz daha önce Bionnex ürünleri kullanmış mıydınız? Saç dökülmesine karşı sizin kullandığınız bir ürün var mı? Saç dökülmesi için şampuan önerileriniz varsa aşağıya yorum olarak bırakırsanız, ihtiyaçları olanlara yardımcı olmuş oluruz.

Son olarak saç dökülmesini kafaya takmayın, stres dökülmeyi artıracaktır. Önlemini alın ve sebebine odaklanın.

Sevgiyle kalın.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey