Ana içeriğe atla

CELENES BY SWEDEN THERMAL CLEANSING FOAMING GEL - TERMAL YÜZ YIKAMA JELİ

CELENES BY SWEDEN THERMAL CLEANSING FOAMING GEL İNCELEMESİ

Celenes,  Türkiye' de ilk defa Rossmann' da satılmaya başladığı hafta keşfettiğim bir markaydı. Ufak bir içerik incelemesi yapıp, ihtiyacım olan ürünlerini toparlamıştım. Karma cildim için Celenes Thermal Cleansing Foaming Gel adlı üründe aldıklarımdan biriydi.  O zaman güzellik blogumda hemen İsveç' ten gelen bu güzelliği inceleyelim.

Celenes Termal Yüz Yıkama Jeli,  hayvanlar üzerinde test yapılmadan, %91 oranında doğal olarak üretilen bir ürün. Ayrıca içeriğinde alkol, mineral, koruyucu madde (paraben), sles ve sls bulunmamakta.
celenes termal yüz yıkama jeli içeriği

Karma ve yağlı ciltlere uygun olan bu ürünün içeriğine bakacak olursak; listenin başında su var. Ardından '' Sodium Lauroyl Methyl Isethionate '' yani non iyonik bir temizleyici madde bulunmakta. Listenin üçüncü sırasında hindistan cevizinden elde edilen temizleyici ajan '' Sodium Cocoamphoacetate ''  bulunuyor. Hemen ardından dördüncü sırada non iyonik bir sürfaktan var. Bu madde doğada çözünebilen ve cildi kurutmadan temizleyen, organik ürünlerde gördüğümüz '' Coco Glucoside '' yer alıyor. Son olarak beşinci sırada non iyonik sürfaktanla içerik listesi devam ediyor. İçerikteki onlarca şeyi tek tek açıklamam hem sizi sıkar hem beni yorar. O nedenle cildime zarar vereceki kurutacak özellikle bir maddenin en başlarda yer almaması benim için ürünün artılarından biri.

Tabi ürünü içerik olarak özel kılan bazı maddelerde var. Mesela antibakteriyal özellikteki çinko glukonat gibi. Akne tedavisinde kullanılan çinko, sebum dengesi sağlamak ve akne oluşumunu engellemek için bu tip ürünlerde yer almakta. Yine cildi yatıştıran Chamomile ve Camellia özleride ürünün içinde bulunuyor. Ayrıca kırışıklık önlemek, cildi beslemek için mineral ve limon özleri ile cildi yenileyen termal suda ürünün en önemli içerikleri arasında.

celenes termal serisi ürünlerini kullananlar

Özellikle bu yüz temizleyicinin pompalı yapısı hem çok dayanıklı hem de ürün kullanımını kolaylaştırıyor. Ayrıca ambalaj şeffaf olduğu için ne kadar ürün kaldığını rahatlıkla görebiliyorum. Dayanıklı şişe ve pompa hoşuma gitti için ürün bitmesine rağmen ambalajını atmadım :)

Yüz yıkma jelimi sabah akşam kullandığım dönemler oldu, tek olarakta rutinimde yer verdiğimde oldu. O nedenle detaylı olarak sizlere görüşlerimi söyleyebilirim.

Celenes Termal Yüz Yıkama Jeli Yorumlarım:

- Islak elime aldığım bir pompa ürünü, köpürtüp tüm yüzüme uyguluyorum. İçerikten dolayı köpürmesi oldukça az ama tek pompa tüm yüzüme yeterli geliyor.
- Belirgin bir kokusunun olmaması, rahatlıkla kullanım sağlıyor.
- Ardında yüzümü toniklediğim zaman pamukta hiç kalıntı görmüyorum. Makyajı güzel temizliyor.
- Direk makyajımı temizlemek için kullanmadığımı belirtmek isterim. Ya misel su ile ya da yağ bazlı temizleyici ile ilk temizliği yaptıktan sonra yüz yıkama jeli ile cildimi temizliyorum.
- Neredeyse her mevsimde kullanma şansım olduğu için cildimi hiç germediğini, kurutmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer yağlıya dönük karma, normale dönük karma cildiniz varsa memnun kalacağınızı düşünüyorum. Benim cildim kışları zaman zaman kuruya dönük olsa bile rahatlıkla kullandım.
- Cildimde yanma, tahriş etme veya sivilceye sebep olma gibi sorunlar çıkartmadı. Herhangi bir alerjiye de sebep olmadı.
- Sonuç olarak cildimin yağlanmasını dengeleyen, aynaya baktığımda canlı ve temiz bir cilt sunmasından dolayı ürün tam bir fiyat/performans ürünü. Hatta fiyatları popüler olup, katlanmadıysa uygun fiyatlı bir yüz temizleme jeli diyebilirim.

Son pompasına kadar severek kullandığım Celenes by Sweden Cleasing Foaming Gel ile ilgili görüşlerim bu şekildeydi. Sizler için yeni ürün denemeleri yaptığım için hemen geri alırım demiyorum fakat kesinlikle ihtiyaç duyduğumda düşünmeden sepete atabileceğim başarılı bir üründü.

Markanın denediğim diğer ürünlerini okumak ya da izlemek isterseniz isimlerine tıklayabilirsiniz:



Sizlerde ürünleri denediyseniz merak edenler için deneyimlerinizi lütfen yorum olarak bırakın.

Temiz ve sağlıklı bir cilt ile kalın,

Sevgiler, İlke.


Yorumlar

  1. Bu markayla henüz tanışmadım ama yazılarını okudukça mutlaka almalıyım diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Tam benim cilt tipime uygun bir ürünmüş. Bu kadar güzel etkisini okuduktan sonra kesinlikle deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu markanın sadece roll on deodorantını kullandım ve markaya karşı olumlu bir izlenimim var. Bu yüz yıkama jeli de gayet güzele benziyor :)

    YanıtlaSil
  4. firmanın ürünleri hem içerik hem de doğaya saygı bakımından benim için +1 ile önde. ancak pr politikasını beğenmediğim için roll-on'dan sonra başka ürününü almak içimden gelmiyor. dilerim gerçek kullanıcıları önemserler. yazın oldukça detaylı olmuş bu arada (:

    YanıtlaSil
  5. Yıkama jelini kullanmadım o aklımda alacağım. Fiyat olarak uygun bir marka olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. kullandım ve çok beğendim ben bunu..

    YanıtlaSil
  7. I haven't met this brand yet but I should definitely buy it after I read your articles :)

    prosphairshop human hair wig

    YanıtlaSil
  8. Celens içerikleride güzel, bir kaç ürün denemiştim. Senin yorumlarına her zaman güveniyorum zaten =)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey