Ana içeriğe atla

Huncalife Bioten Çay Ağacı Özlü Şampuan İncelemesi - Tea Tree Oil Shampoo

Ramazan'da bitti, Bayram temizlikleri ve telaşlarıda bittiğine göre kahvemi alıp artık bilgisayar başına oturabilirim. Uzun zamandır #bikutubitenler konseptinde Huncalife Bioten Çay Ağacı Özlü Şampuanı 'ndan bahsediyorum. Sayısız şişe bitirdim ve halende hem kendim hemde iş yerindeki öğretmen arkadaşlarım için bu üründen alıyorum.

Huncalife Bioten Tea Tree Oil Shampoo For All Hair Types

Ürünle tanışma hikayem aslında sponsor olmamdan dolayı değildi. Bir gün velilerin şöyle bir muhabbeti '' Saçlarda biti bile engelliyor, benim çocuğa uzun zamandır bunu kullanıyorum, şu da aldı memnun bak bi'' şeklindeki muhabbetlerini duymamdı. Lise öğretmeni olmama rağmen, sınıfa girdiğimde hijyen kurallarına alakasız öğrenciler gördüğüm için ilkokul velisinden duymuş olduğum ürünü hemen sipariş ettim. Anasınıfında Can adlı bir arkadaşımın her cips yedikten sonra sınıftakilerin saçlarını ellemesinden bütün sınıf bitlenmiştik. Çocukluk işte! O gün bugündür böyle sınıf ortamları benim fobimdir! Neyse kendimi korumaya alayım dedikten sonra evcil kedim Mario'ya da bu ürünü kullanmaya başladım. Neden çünkü bit, pire, haşere gibi şeylerin bu ürün sayesinde uzak durmasıydı.

Neden aldığımın ve kullandığımın hikayesinide kısaca anlattığıma göre ürün vaadlerinden bahsedelim mi?

Markanın web sayfasından alıntı yapıyorum;

İçeriğindeki çay ağacı özü ile saçı onarırken, kuvvetlenmesine yardımcı olur. Saçlarınızı derinlemesine temizler. Çay ağacı özünün antioksidan etkisi ile saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesini destekler. Tüm saç tipleri için idealdir. Paraben, Parafin içermez.

Aslında bence çok vaadi olmayan bir ürün. Gelelim benim deneyimlerime;

1. Kokusu rahatsız etmiyor. Bitkisel bir koku. Saçlarımı yıkadıktan sonra ben koku almıyorum ama eşim saçların güzel kokuyor diyor.
2. İçeriği market şampuanlarına nazaran daha iyi. Eğer bu sizin için kesinlikle çok önemli bir noktaysa içeriğini detaylıca inceleyebilirsiniz. (Elimdeki bitti, yeni sipariş ettiğim gelince içeriği de  çekip ekleyeceğim. )
3. Saçlarım kalın telli, gür ve hafif dalgalı. Saçlarımı sadece şampuanlayıp çıktığımda bile daha dingin, kabarmayan bir hal alması, yumuşak olması beni mutlu ediyor. 
4. Saçlarımı yağlandırmıyor ve ağırlık yapmıyor. Zaten saçlarım kuru fakat eşimin yağlı saçlarınında yağlanmasını önlüyor. Asla çay ağacı içerdiği için saçlarınızı kurutacağını düşünmeyin. Her saç tipi için olan bir ürün.
5. Kesinlikle saç dökülmemi minimuma indiriyor. Farklı ve bilindik markaların saç dökülmesi özellikli şampuanlarında bile böyle verim almamıştım. 
6. Mevsim geçişlerinde hep yaşadığım saç dibi pullanması hariç ekstra kepeğe sebebiyet vermedi.
7. Son olarak saçlarımı yıkayıp kuruttuktan sonra saç dibimde hissettiğim temizlik hissi ve saçımın daha canlı görünmesi benim en sevdiğim özelliği oldu.

Yukarıdaki tanışma hikayesindeki gerçeklik nedir, bilemiyorum ama yaptığım internet araştırmasında çay ağacının bit ve pireye doğal çözüm olduğunu öğrendim. Sevgili kedim Mario'da da herhangi bir zarara sebep olmadı, ayrıca ürünü kullandığım süre boyunca herhangi bir dış parazite de rastlamadık. Zaten kediler sık sık yıkanan evcil hayvanlardan değil, kendi kendini temizlemesi dışında derisindeki koruyucu yapının bozulmaması, pH dengesinden dolayı her ürünü kullanıp sık sık yıkamayı da yanlış buluyorum.

Ürün 400 mL boyunda, ben genellikle indirimli zamanlarda temsilci fiyatıyla 12-13 TL'ye alıyorum. İlk tanıştığım zamanlarda bu fiyat 8-9 bile oluyordu. Son katalogta indirimli olarak 17 TL'ye satıldığını gördüm. İndirimli olarak geliş fiyatına almak isterseniz Huncalife Üyelik' e tıklayarak benim kodumla üye olabilir ve indirimli alışveriş yapabilirsiniz.

Kendi deneyimim dışında, çevremde önerimle kullanmaya başlayan arkadaşlarımında memnuniyetleri arkamda olunca güvenle bu ürünü sizlerinde denemesi için önerebiliyorum. Eğer dener ve memnun kalırsanız, yazıyı okuduysanız benimle paylaşmayı unutmayın olur mu?


Sevgiler,

İlke ÇEVİK


Yorumlar

  1. Saç dökülmesini önlüyorsa başarılı bir ürün demek ki. Bunu da not aldım İlkecim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşim ve ben o konuda memnun kaldım. Umarım başka deneyen ve memnun kalanlarda olur ve yorum bırakırlar. =)

      Sil
  2. bende vardı galiba bundan hemen bakayım .-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım vardır İremcim ve kullanım sonucu sende çok memnun kalırsın :)

      Sil
  3. Tam yeni şampuan arayışındayken yazınıza denk gelmem iyi oldu, aklımda olacak :) Sevgiler!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey