Ana içeriğe atla

Hugo Boss Orange EDT Bayan Parfümü

Merhabalar !!!
Sevgililer gününe kadar parfüm içerikli yazılar yazmayı planladığımı söylemiştim. Geçen hafta yazamamış olsam da bugün kaldığım yerden devam ediyorum.

Hugo Boss Orange EDT Bayan Parfümü - Hugo Boss - Hugo Boss Orange kullananlar

Bugün yaz kış severek kullandığım Hugo Boss Orange EDT parfümden size bahsedeceğim.


2009 yılında Serena Miller'ın reklam yüzü olduğu bu parfüm, reklamdan da anlayacağınız gibi enerjik kadınlara yönelik enerjik bir koku!

Üst Notada: Elma ve Tarçın
Orta Notada: Beyaz Çiçekler ve Portakal Çiçeği
Alt Notada: Sandal Ağacı, Zeytin Ağacı ve Vanilya

Üst notada ne kadar elma kokusu temel olsa da, elmaya benzeyen bir koku hissedemedim. Koku bana daha önce kullandığım Oriflame Felicity EdT'yi anımsatıyor.( Felicity, Hugo Boss Orange göre biraz daha baskın, tarçın ve frezyanın zevkli birleşimi belkide onu biraz daha farklı kılıyor. Denemediyseniz onu da şiddetle öneriyorum. ) Bir müddet sonra tarçın ve portakal çiçeğinin ardından sandal ağacı ve vanilyanın kokusunu almaya başlıyorsunuz. Zeytin ağacının kokusunu da açıkcası hissedemedim. Vanilya, portakal çiçeği, tarçın birleşimleri farkettiyseniz hep dönüp dolaşıp beğendiğim parfümlerin ortak noktası.

Oryantal odunsu, bir koku olarak tanımlanan koku aynı zamanda fresh ve çiçeksi. Yani yazı akşamlarında bile bu kokuyu kullanabilirsiniz.  Koku tenimde oturdukça duyumsadığım vanilya&portakal çiçeği kokusu enfes!

Kalıcılık için konuşmak gerekirse, ortalama bir kalıcılığı var. Parfümün EDT olduğunu hatırlatmakta fayda var. Çoğu zaman kokusal adaptasyon nedeniyle, kokuyu hissetmesek de başkaları yanımızdan geçerken rahatça parfümümüzün kokusunu hissedebilir. Gün içinde 1 kere tazelediğim de gün sonuna kadar beni götürüyor, ertesi gün bile çoğu koku gibi bluz ya da gömleğinize sinen o güzel kokuyu hissedebiliyorsunuz. Tende kalıcığı tabi ki o kadar değil =)

Son olarak şişe tasarımını açıkcası çok beğenmediğimi söylemek istiyorum. Özellikle kapak kısmı daha 1-2 kullanımda bozulması hiç hoş olmadı. Şişesi çekici olmasa da kokunun çekiciliği bana yetti!

İçeriğindeki notalar hoşunuza gidiyorsa, denemenizi öneririm.

Mis kokulu günler!





Yorumlar

  1. Bu parfüm benim hayatımın parfümü! Agır parfumler kullanamıyorum hatta yanımda buram buram kokan birinin yanında da duramıyorum. Ama bu öyle enfes ki. Tam ayarında. Asla agır degil. Hafif ve bence asil bir kokusu var. Okadar güzel de anlatmıssın ki cidden tam bir portakal vanilya karısımı. Kendi üzerimde hissetmesem de kokuyu-ki ben bundan daha cok hoslanıyorum- yanıma yaklasanlar mutlaka hissediyor. Parfüm evinden doldurmasını almıstım acaba benzer cıkar mı diye. benzemiyorlar ama oda çok güzel denemeni tavsiye ederim. Nekadar uzun yazdım böyle ama bu parfümün yeri bende ayrıdır=) senin de seviyor oldugunu gormek yakın hissettirdi=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şimdi kullanan biri çıkınca bende yakın hissettim. Felicity'i de kokla muhakkak belki onu da meğenirsin. Tam benzemese de muadil sayılı :D Ağır olmadığı için serin yaz gecelerinde de rahatça kullanıyorum. Parfümevinden 1-2 alışverişim oldu, memnunda kaldım. Geçen ortak alışveriş yaptığımız bir arkadaşım, akşam gece kulübünde mor mordum ışıklar altında, leke bırakıyormuş diyince azıcık soğudum. Zaten açık parfüm kullanmama taraftarıydım, kaldım öyle.
      Sevgiler ;)

      Sil
  2. Teşekkür ederim :) Sen söyleyince felicity i ben de merak ettim. Not aldım hemen. Çok uzun zamandır oriflame den alışveriş yapmıyorum üyeliğim duruyorsa sipariş veririm bi tane. Portakal kokuyorsa benim için yeterli zaten. mandalina ve portakal kokularını çok seviyorum ben parfumde:) Aynen ben de öyle pek açık parfüm kullanmıyorum zaten suan sadece parfumevinden aldıklarım var açık parfum olarak ama öyle bir etkisi oldugunu bilmiyordum:/ gerçi gece degil gunduz kullanılırsa cok sorun yaratmaz en azından yani normalde kyafetlerde iz bırakmadı bende. En saglıklısı orjinal kullanmak kesinlikle. Bu parfüm ciddi ciddi favorim ^.^
    benden de çokça sevgiler... ^.^

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok beğeniyorum bu parfümü, çok ağır kokular baskın kokuları sevmiyorum. Tam benim kullanabileceğim gibi temiz, ferah bir koku. Güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, sende güzel günlerde kullan o zaman :)

      Sil
  4. Çok beğenerek kullandığım bir EDT ,kalıcılığı konusunda da sizinle hemfikirim…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  5. Hiç denemediğim bir parfümdü. Merak ettim ilk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  6. hugo boss un erkek kokusu ilk satın aldığım orjinal parfümdü.Hala Kullanrım kadın kokusu hakkında pek fikrim yok ama erkek kokusu mükemmeldi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey