Ana içeriğe atla

YAZ DÖNEMİNDE CİLDİNİZİ KORUYACAK GÜNEŞ KREMLERİ

Yaz Döneminde Cildinizi Koruyacak En İyi Güneş Kremleri

Dışarıda, hatta güneş ışığı olan bir pencerenin yakınında olduğunuzda bile güneşten gelen zararlı radyasyona maruz kalırsınız. Güneş yanığına yatkın olmasanız bile bu radyasyonun cildiniz üzerinde etkisi büyüktür. Bu yüzden güneş ışınlarından olabildiğince korunmanız gerekir. Tabii bunun için ilk gördüğünüz güneş kremini sürmekten biraz daha fazla taktiğe ihtiyacınız var. 

O halde başlayalım!

 

Şimdi adım adım, güneş kremini seçerken bilmeniz gerekenlere ve önemli taktiklere değineceğiz.

 

SPF Neden Önemli?

 

SPF yani Sun Protection Factor, güneş koruma faktörünün kısaltmasıdır. SPF, cildinizin güneş ışınlarından korunmasına yardımcı olur.

 

Bu güneş ışınlar, UVA ve UVB ışınları olarak 2’ye ayrılır. UVA ışınları, kırışıklıklar ve sarkma gibi ciltteki yaşlanma belirtilerine katkıda bulunur. UVB ışınları ise daha kanserojendir ve genellikle güneş yanıklarından sorumludur. UVA ışınları ayrıca UVB ışınlarını daha reaktif hale getirir, bu nedenle ikisi birlikte ölümcül sebeplere yol açabilir.

 

SPF, cildinizin güneş ışınlarına karşı doğal savunmasına yardımcı olur. Örneğin, 15'lik bir SPF kullandığınızda, güneş kremi sürmediğiniz zamana oranla yaklaşık 15 kat daha fazla koruma sağlarsınız. 

 

Geniş spektrumlu bir güneş kremi seçmek, bunun hem UVA hem de UVB ışınlarını engelleyecek bir tür güneş kremi olduğu anlamına gelir.

 

Cildiniz İçin En İyi Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

 

Cildinize güneş kremi sürmek, özellikle dışarı çıkmadan önce asla atlamamanız gereken bir adımdır. Güneş kremleri cildinizi güneşin güçlü UV ışınlarından koruyarak güneş yanığı, cilt kanseri, koyu lekeler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirti riskini en aza indirir.

 

Peki cildiniz için en iyi güneş kremini seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

 

1. Etikette geniş spektrum arayın

 

Bu, SPF’nin (Sun Protection Factor) hem zararlı UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlamasına yardımcı olur. Bu yüzden uzmanlar güneş kreminizi SPF 30 veya üstünü seçmenizi tavsiye ediyor.

 

2. Suya dayanıklı seçenekleri tercih edin

 

Suya dayanıklı güneş kremi, terlediğinizde daha uzun süre sizi korur. Ayrıca herhangi bir açık hava etkinliği yapıyorsanız, koruma sağlamak için 50 veya daha yüksek bir SPF seçmeniz gerekir.

 

3. Formül önemlidir

 

Cildiniz hassas veya akne eğilimli ise, mineral güneş kremler en iyi seçeneğiniz olabilir. Ayrıca, daha doğal bir ürün tercih ediyorsanız da, mineral güneş kremleri harika bir seçenek olacaktır.

 

Çocuklarım İçin En İyi Güneş Kremini Nasıl Seçerim?

 

Bebeklerinizin ve çocuklarınızın cildi daha incedir, bu da kimyasal bileşenlerden kaynaklanan tahrişe daha yatkın oldukları anlamına gelir. Hem AAD (American Academy of Dermatology Association) hem de Skin Cancer Foundation (Cilt Kanseri Vakfı), bebeğiniz altı aylıktan küçükse, bebeğinizi güneşten uzak tutmanızı (ve mümkünse güneş kreminden kaçınmanızı) tavsiye eder. Durum her ne kadar böyle olsa da, bu, bebeklerin güneşten zarar görme riski altında olmadığı anlamına gelmez. 6 aylıktan küçük bebekleri gölgede tutmak ve güneşe maruz kalmalarını önlemek için koruyucu giysiler giydirmek en iyisidir.

 

6 aylıktan büyük bebekler için güneş kremi seçerken, en az SPF 30 olan bir ürün seçin (çoğu bebek güneş kremi SPF 50'dir). Bebeğe özel güneş kremi kullanmak zorunda değilsiniz, ancak birçok bebek güneş kremi, bebeğin hassaslığını önlemeye yardımcı olacak özel bileşenler içerir.

 

Yaz Döneminde Cildinizi Korumak İçin Kullanabileceğiniz Güneş Kremi Önerileri

 

Güneş kremi kullanmak, güneşten gelen zararlı UVA ve UVB radyasyonunun olumsuz yan etkilerini azaltmanın önemli bir yoludur. Her yaştan ve ten renginden yetişkin, tüm açık hava etkinlikleri sırasında en az SPF 30 güneş koruyucu kullanmalıdır. Bu, 6 aylıktan büyük çocuklar için de geçerlidir.

 

Peki hangi güneş kremi ürünlerini kullanmalısınız?

 

Sizin için güneş kremi önerilerinden oluşan bir liste hazırladık.

 

1. Mineaderm UV Protection Hydration Face Fluid Spf 50+ Güneş Kremi

  

Maksimum geniş spekturumlu güneş koruması sağlayan geliştirilmiş formül, cildin korunması ve rahatlaması için UVA/UVB filtre sistemi içerir. Ultra hafif ve renksiz dokusu geride yağlı bir tabaka ve beyaz izler bırakmaz. Paraben ve parfüm içermez.


2. Avene Solaire B-Protect SPF 50 Güneş Kremi

 

Hassas ciltler için formüle edilmiş bu yüksek korumalı güneş kremi, antioksidanlarla doludur. Cilt tonunu dengeler ve UV ışınlarına karşı güçlendirici bir bakım sağlar. Avene Termal su ile zenginleştirilmiş renkli formül, hassas cildi rahatlatır ve nemlendirir.

 

3. Dermoskin SPF 50 Güneş Koruyucu Kremi

 

Tüm cilt tipleri için formüle edilmiş bu yüksek korumalı güneş kremi, UVA-UVB ışınlarına karşı güçlü, etkili oranda kimyasal ve fiziksel filtreler içerir. İçeriğinde omega 3, omega 6, vitamin E, vitamin B5, aloe vera ve glycerin bulundurur. Yetişkin ve çocukların kullanımına uygundur.

 

Bitkisel Omega 3 ve Omega 6 içeriği sayesinde güneşin kurutucu etkisine karşı yoğun nem sağlar. Vitamin E ve Vitamin B5 sayesinde serbest radikallerin oluşturduğu zarara karşı koruyucu ve onarıcı etkisi vardır. Aloe Vera ve Glycerin’in birlikte kullanılması cilde yoğun nem verir ve güneş filtrelerinin etkisini arttırır. Cilt üzerinde hızla emilir. Renksiz, hafif ve transparan yapısı sayesinde cildinize ipeksi bir his verir. Gözenekleri kapatmaz ve suya dayanıklıdır. Bu kremin formülasyonunda kullanılan UV filtreler, organik ve inorganik filtreler olup, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği rapor kapsamına uygun olarak hazırlanmıştır.

4. Incia Yüz Için Doğal Güneş Kremi Spf 50

 

 

Güneş ışığı içerisinde bulunan UV ışınlarını yansıtma özelliğine sahip Tamanu yağını içermektedir. Jojoba Yağı yoğun nemlendirme yeteneği ile güneş ışınlarının cilt üzerindeki zararını büyük oranda önler ve yatıştırır.

 

Doğal olarak ciltte bulunan Hyaluronik asit, cildin su tutma kapasiteni arttırarak uzun süre nemli kalmasını sağlar.

 

İçeriğinde UV ışınlarını yansıtma özelliğine sahip tamanu yağı barındıran formül; sıvı parafin, silikon, paraben, alkol,  amonyak, sentetik parfüm ve boya içermez.


5. Sebamed Sun Care Spf50 Güneş Kremi

 

Çok hassas ve güneşe dayanıksız ciltler için formüle edilmiş bu yüksek korumalı güneş kremi, UVA / UVB filtre sistemi ile güneş ışığından kaynaklanan hasarları ve ciltteki tahrişleri önler. İçeriğinde alkol, paraben, parafin, PEG bağları, akrilamid ve PABA esterleri içermez.

 

Mikropigmentlerle kombine edilmiş Sebamed Güneş Koruyucu Krem 50 Faktör Spf 50+ 75 ml yüksek etkili UVA ve UVB filtreleri ile güneşin zararlı ışınlarını tutarak etkili koruma sağlar. Cildi güneşin zararlı ışıklarından kaynaklı tahrişlere karşı korur. Çok hassas ve güneşe dayanıksız ciltler için kullanımı idealdir. İçeriğindeki E vitamininin güçlü antioksidan etkisi ile cildi serbest radikallere karşı korur.

 

Yukarıdaki önerilerimize ek olarak farklı öneriler isterseniz, en iyi markalardan binlerce ürünün bulunduğu en uygun fiyatlı güneş kremlerini Markafarma’da bulabilirsiniz.


Güneş Kremleri İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

 

1. Daha koyu ten rengine sahip kişilerin güneş kremine ihtiyacı var mıdır?

 

Evet vardır. Koyu tenli kişilerin de cilt kanseri ve hiperpigmentasyonu önlemek için güneş kremi uygulaması gerekir.

 

2. Güneş kremleri gerçekten suya dayanıklı mıdır?

 

Suya dayanıklılık su geçirmez anlamına gelmez. Hiçbir güneş kremi yüzde 100 su geçirmez değildir. Bazıları siz sudayken etkisi kaybeder. Maksimum korumayı sağlamak için güneş kreminin yüzdükten sonra tekrar sürülmesi tavsiye edilir.

 

3. Güneş kremi ne sıklıkla tekrar uygulanmalıdır?

Skin Cancer Foundation (Cilt Kanseri Vakfı), dışarı çıkmadan 30 dakika önce güneş kremi sürmenizi öneriyor ve her iki saatte bir aynı miktarı tekrar uygulamanız gerekli. Yüzdükten, terledikten veya kendinizi bir havluyla kuruladıktan hemen sonra da tekrar güneş kremi uygulamanızda fayda var.

 

4. Güneş kremimin süresinin dolduğunu nasıl anlarım?

 

Diğer herhangi bir cilt bakım ürünü gibi güneş kreminin de bir son kullanma tarihi vardır. Eğer ürün üzerinde tarih yazmıyorsa, kullanmaya başladığınız tarihi satın alma tarihini şişenin üzerine yazın. Bu tarihten sonra FDA’nın (U.S. Food and Drug Administration) standartlarına göre, güneş kreminizi en az üç yıl boyunca muhafaza edebilirsiniz. Bununla birlikte, güneş kreminiz bu süreden önce ısıya veya doğrudan ışığa maruz kaldıysa, gerçekten kullanılamaz bir hale gelebilir. Böyle bir durumda koku, renk veya dokuda herhangi bir değişiklik olursa, bu güneş kreminizi kullanmamanız için en önemli işarettir. Süresi dolmuş bir güneş kremi kullanmak risklidir. Güneş yanığı ve cilt kanseri riskinizi artırabilir.

 

5. Güneş kremi sürerken bronzlaşabilir miyim?

 

Evet, güneş kremi sürerken bronzlaşabilirsiniz, bu yüzden güneş kremi sürmeye ara vermeyin. Güneş kremi sürekli olarak uygulanmalıdır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey