Ana içeriğe atla

2020 FAVORİ AĞIZ VE DİŞ BAKIM ÜRÜNLERİ

 Merhabalar,

Oralb, Splat, Listerine, Meridol, Colgate, Ipana, En iyi diş macunu

Herkes makyaj ve cilt bakımı alanında favorilerini yazarken bende bahsedilmeyenlerden bahsetmek istedim size. Bu sene Temmuz gibi bir kanal tedavisi gördüm, sanırım ölmeyen sinir var ki o dişimde bir şeyler hissediyorum ama pandemiden dolayı diş hekimine gitmek istemiyorum. ( Çünkü bu yolla hastalık geçiren öğrencilerim ve öğretmen arkadaşlarım var. ) Zaten o tedaviden sonra 1 ay ağız içi yaraları, dişçe sararma ve tartarla uğraştım ki anlatamam. Dişlerim hiç bu kadar kötü olmamıştı :( 

Şimdi sizi en sevdiğim diş macunu ile tanıştırayım. Splat Extreme White diş macunu. Yılın en iyisi o.

SPLAT EXTREME WHİTE DİŞ MACUNU: Neden bu ürün en iyisi diye düşünenler için, dişlerimdeki koyu leke ve tartarların 2 aydır bu ürünü kullanmam ile açılmaya başladığını gözlemlemem. Bu kadar net etkisini görmüş olmam beni şaşırttı. Keşke tamamı gitse ama ancak diş doktoruna gidip temizledikten sonra değiştirmeden bunu kullanarak korurum sanırım. Önerinle aldım, hiç beğenmedim diyen çıkarsa çok şaşırır ve üzülürüm. O kadar beğendim yani.

Birincilik ödülünü alandan bahsettiğimize göre diğer beğendiğim ürünleri de şöyle sıralayayım; Splat Sensitive White, Oral B Diş Eti ve Diş Minesi Pro Onarım, İpana 3D White şeklinde. Bunları beğenmemim sebebi dişlerimi temiz hissettirmeleri. Fakat Oral B 'nin diş tedavisi sürecimden sonraki dönemde diş hassasiyetime iyi gelmesi artısı oldu. Bunu diş eti sorunları olanlar beğenebilir. Ipana kesinlikle extra bir beyazlık vermiyor ama dişte bıraktığı ferah hissi çok beğenmiştim. Okulda kullanmak için öğretmen dolabına Colgate Advanced White Charcoal 'ı almıştım. Onunda verdiği temizlik hissi güzeldi fakat okulların sürekli açılıp kapanmasından çantada gezdi. Yeterli deneyimim oldu diyemem, o nedenle 2021'de ilk deneyimleyeceğim ürün bu olsun ;)

Bu sene denediğim ve bu kategoride en sevmediğim ağız ve diş bakım ürünü ne oldu diye soran varsa cevabım: IPANA PRO SENSITIVE DİŞ MACUNU' dur. Yorum dahi yapmayacağım. 

Tabi ağız bakım sularıda es geçmemem gerekenlerde. En çok eşim kullanıyor diyebilirim. Favori markam yıllardır değişmeyen Listerine tabi ki. Fakat yeni tanıştığım, denediğim ürünlerde oldu. 

LISTERINE Advanced White ve Zero en çok aldığımız ikili. Dişimizin rengini açıyor vs diyemem. Ama temiz kalmasını sağladığını ve koruduğunu düşünüyorum. Herkesin diş rengi kendine özel biliyorsunuz, reklamlardaki o ışıltıları beklemeyin hiçbir üründen. Özel profesyonel müdahaleler ile işlemler yapılıyordur tabi ki ama bir diş macunu veya ağız suyundan bembeyaz dişlerim olacak beklentisinde olan yoktur sanırım ?

Meridol Ağız Bakım Suyu, denebunu sitesinden satın aldığım bir kutunun içinde vardı. İçerisinde alkol olmaması çoğu kişi için tercih sebebi olabilir. Listerine 'den sonra farklı geliyor tadı fakat etkisini oldukça beğendim. Hatta eşim daha çok beğendi diyebilirim.

Bu sene denediğim ve bu kategoride beğenmediğim bir ürün olduğunu hatırlamıyorum. Kullandığım ağız bakım sularında çok maceraya girmedim, hep sevdiklerimi indirimde gördükçe aldım.

Gelelim son aşamaya diş fırçasına. Fakat diş ipi vs gibi ürünlerde önemli biliyorum ama hepsi aynı işi yapıyor, önermeye gerek var mı? Duydum seni, geçiyorum öyleyse.

Oral B Vitality Diş Fırçası, Oralb Genius diş fırçası

Normal diş fırçaları şeklinde olanlardan favorim ROCS Black Edition orta diş fırçası oldu. Elimin altında yedeği olmadığı ve eskiyeni attığım için gösteremiyorum ama bitenler yazılarımda anlatmıştım. Yine elektronik olarak kullandığım şarjlı diş fırçamdan da memnunum. O da ORAL-B Vitality, başlığını üç ayda bir yeniliyoruz. En son 3D White isimli başlığı almıştık. Gayet iyi.

Dentbo Humble Diş Fırçası Kullananlar
Bu kategoride son birkaç aydır denediğim Dentbo Humble Brush Co isimli bir ürün var ki, hem sevdim hem nefret ettim. Bambu fırça olması, kılları vs sevdiğim yanıydı. Fakat diş fırçası koyduğum fırçalıkta tabanı yeşilleniyordu ve bu bana çok itici geldi. Sürekli onu temizlemek ile uğraştım. Diğer diş fırçalarında böyle sorun yaşamamıştım açıkcası. 

Bu sene sıklıkla gördüğüm ve daha önce hiç denemediğim oil puling işine de 2021' de el atmayı planlıyorum. Sizin beğendiğiniz ürünler neler? Önerilerinize açığım.

Sonuna kadar okuyup, yorum bıraktığın için sana teşekkür ederim.

Sevgiler,

İlke.

Yorumlar

  1. Splat ürünleri favorim :)

    YanıtlaSil
  2. Splat benimde vazgeçemediklerimden oldu.

    YanıtlaSil
  3. Oil Pullingi denedim ama çok midemi bulandırdı. Bir de yabancı kaynaklarda dolgu varsa oynatma riskini okuyunca vazgeçtim. Splat benim de favorim ama artık onu da kullanmayı bırakacağım içeriğinde florür olmadığı için. Florürsüz macunları kullanmaya başladığımdan beri diş dr'umu daha sık ziyaret eder oldum ne yazık ki :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bırakmana gerek yok, florür içerenleride var. Alırken ambalajlarım arkasında kaç ppm florür içerdiği yazıyor, aklında olsun ;)

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey