Ana içeriğe atla

#BİKUTUBİTENLER - 50

Didim Cennet Koyu

Didim Cennet Koyu'ndan merhaba,

Tatilciler burada mı ? Aslında bu bitenler yazısı sadece güneş kremi ve bronzlaştırıcılar ile ilgili olacaktı. Derken bir baktım biten duş jelleri, deodorantlar, şampuan, saç kremi vs derken dev kadro sahnelerde! Hiç uzatmadan başlayalım şekerler, malum konu zaten uzun.

1. Güneş Koruyucu ve Bronzlaştırıcılar


Aslında üsteki fotoğrafta gördüğünüz La Roche Posay Anthelios XL, Garnier Ambre Solaire ve Çocuk, Huncalife Sun Care, Bebak Cocoa Sun Cream adlı 5 ürünü bitirmiştim. Fotoğrafları çektikten 2 gün sonra Yves Rocher Solaire, Eda Taşpınar Yoğun Bronzlaştırıcı ve Garnier Ambre Solaire Yoğun Bronzlaştırıcı Yağı da bitirdim. Instagramda takip edenler elimde geriye burada görmediğiniz 2 ürün  kaldığını biliyordur =) Onları da babamlarda bıraktım artık, ben yeni krem serüvenlerine çıkabilirim, hehe. Ürünlerden kısa ve öz bahsedip geçeceğim fakat şu ürünle ilgili yorumlarını detaylı yaz derseniz, aşağıya muhakkak yorum bırakın ki bende yazısını yazayım! <3

LRP ANTHELIOS XL SPF 50 SÜT: Parfümsüz, paraben içermeyen ve suya dayanıklı bir ürün. Daha önce yüz için olan versiyonunu kullanmıştım. Bunu bir an düşünmeden yüzüme sürdüm sonra baktım formül süt, ürün vücut için. Geçen sene sonu yüzümde de kullanmıştım hatta. Karma ciltli olduğum için deniz kenarında yüzümün parlamasına sebep oluyor. Ama makyaj yaptığım zamanlar pudra ile bunun bir tık önüne geçip geciktirebiliyorum. Ürün vücut için kullanıma uygun. 
Yağlı bir yapısı yok, emilimi hızlı sayılır. Yüzünüze sürdüğünüzde yapış yapış bir his alabilirsiniz belki ama vücudumda öyle bir his oluşmadı. Hassas ciltli, alerjik olan babam ürünle bizim gibi iyi anlaştı. İz bırakmayan formülünü sevdiğim bu ürün hem UVA, hem de UVB koruma filtresi içeriyor. İçeriğine bakınca Mexoryl SX ve XL filtreleri ile geniş spektrumlu korumaya sahip olduğunu anlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için ürün ismine tıklayıp okuyabilirsiniz, blogta mevcut! 

GARNİER AMBRE SOLAIRE SENSITIVE ADVANCED VE ÇOCUK SPF 50+: Biz koca çocuklar kendimize çocuk ürünleri daha iyidir mantığı ile korunmak için sepete atmıştık =) Garnier tercihi babamdan geliyor. Bunu seçmesinin sebebi çok hassas bir cilti olması. Biz annem gibi daha buğday tenliyiz, onun vücutu ise bize göre süt beyazı =D Yazlıktaki Alman, Fransız ve İrlanda'lı dostlar yanında hepimiz esmeriz ama :D 
UVA ve UVB filtresine sahip yüksek koruma vaad ediyor. Yine Mexoryl içeriği ile filtreleme yapıyor. Suya dayanıklı, hipoalerjenik, parfümsüz, renklendirici içermeyen, yapış yapış his vermeyen çabuk yayılan bir ürün. Yalnız beyaz iz bıraktığını gözlemliyorum. Özellikle dökmeli forma olanın en sevmediğim özelliği boşalırcasına gelebilen kıvamı. Kızılötesi korumada yaptığını dipnot olarak ekleyeyim.  

HUNCALİFE SUN CARE SPF 30: Bu kez sadece UVA korumasına sahip yüksek koruma vadediyor. Bundan geçen sene uygunken bir çift almıştım. Sadece UVA koruması olduğu için tekrar almayı düşünmüyorum. Yalnız ürünün arkasında UVA-UVB koruması sağlar yazarken, ön yüzde sadece UVA simgesi var :/ İçerisinde paraben, parafin ve alkol yok. E vitamini içeriyor. Yapısı yağsız ve yapış yapış his vermiyor, beyaz leke bırakmıyordu. Birde sprey yapısı çok dandikmiş. Evden çıkmadan sürerken elimden düştü ve başlığı bozuldu. Mecburen aç kapat, avcuna dök kullan şeklinde bitirdik. Şimdi ise seri yenilenmiş, içeriğine aloevera eklenmiş ve hem UVA hem UVB koruması sağlıyor. Evdeki güneş kremlerim bittiğinde belki denemek için alabilirim :)

BEBAK COCOA SUN CREAM SPF 2:  İçeriğinde kakao özü ve E vitamini var. UVB filtresine sahip. Güneş koruyucu bir ürün kesinlikle değil. Kullanırken yapışken bir his bırakmıyor, uygulaması oldukça kolay. Güneşe çıkmadan önce spfli bir güneş koruması kreminizi sürüp emildikten sonra üzerine, en az 15 dk önce sürüp dışarıya çıkabilirsiniz ve  4 saatte bir yenilemeniz yeterli. Güzel bir bronzluk veriyor. Tabi bronzluk sonrası koruma ürünleri ile bronzluk süresinizi daha kalıcı ve sağlıklı hale getirebilirsiniz. Gratis indiriminde 6 TL gibi bir fiyata almıştık.

YVES ROCHER SOLAIRE PEAU PARFAITE SPF 50+ : Geçen sene Ağustos sonunda aldığımız bir üründü. Dökmeli ambalaja sahip,  süt formda olan ürün ne tam sıvı ne tam kremsi formda. Yapısı aşırı yoğun değil oldukça kolay dağılıyor ve yapış yapış his bırakmıyor. Beyaz iz bırakmayan ürün, bitkisel hoşuma çokta gitmeyen ama aşırı itici olmayan bir kokuya sahip. Koku hassasiyetiniz varsa, kokusuna bakıp almanızı söyleyebilirim. Ürün hem yüzde hem vücutta rahatlıkla kullanılıyor. Cildim karma, o nedenle yaz ayları parlama sorunu olmazsa olmaz. Ürünü kullandığım zaman öyle devasal artışta olan bir parlama sorunuda yaşamadım açıkcası. İçerisindeki boğa dikeni özü ile UVA/UVB koruması yapmakta.Renklendirici, mineral yağ ve parafin içermiyor. İçeriğinde keşke parfüm olmasaymış.

EDA TAŞPINAR YOĞUN BRONZLAŞTIRICI YAĞ: Bronzlaşmaya yatkın bir cildim var. Öyle kolay kolay haşlanmam! Bu sene istediğim daha yoğun ama daha kaliteli, eşit bir bronzluktu. Birkaç bronzlaştırıcı ürünü de merak edince denemek şart oldu. 
Daha sonra bronzlaşırken nelere dikkat etmelisiniz diye bir yazı yazmayı planlıyorum. Zira bu tip ürünleri kullanırken dikkatli olmalı. İnsan, sağlığından olarak güzelleşmeye çalışmamalı. Kokusu çok güzel olan bir bronzlaştırıcıydı. Denemek için 50 ml boyunu aldım. (9 tl fiyatı vardı) Memnun kaldım diyebilirim.


GARNIER AMBRE SOLAIRE YOĞUN BRONZLAŞTIRICI YAĞ: Asıl bronzluğun son vurgununu bu ürünle yaptık diyebilirim. Babam sabah Carrefour'a uğradığımızda ben bugün iyice bronzlaşacağım arkadaş demesiyle, raftaki tek seçenek olan bu bronzlaştırıcıyı sepete attık. 200ml olan ürün 34,90'a inmişti. Kokusu kesinlikle çok güzeldi. Oldum olası hindistan cevizini, sütünü, kokusunu severim! 2 günde su gibi 4 kişi ürünü yedik resmen. Sütlü buğday tenim, kahve çekirdeğine döndüğüne göre bronzlaştım diyebilirim. =D 

Daha fazla güneşten bahsetme diyenleri duyar gibiyim, şimdilik burada kesiyorum ama bu böyle bitmeyecek! :)))

2. Duş ve Banyo Ürünleri, Vücut Spreyleri

Keratinli sampuan

ELİDOR CO-CREATIONS İPEKSİ YUMUŞAKLIK BAKIM KREMİ: Tatile giderken yanıma şampuan, saç kremi ve duş jeli almadım. Kız kardeşim benden önce gitmişti ve yeni şeyler denemeyi seven ikizimin beni mağdur bırakmayacağına şüphem yoktu. Saç kremini başlarda çok kullandığımı söyleyemem ama sonra kullanıncada bırakamadım. Bebek saçı gibi yumuşak, sanki saçımın 5/1 i kalmış gibi hafiflemiştim. Uzun zamandır bu tip bir saç kremi kullanmıyordum. İçeriğindeki silikondan dolayı olsa verdiği etki mükemmeldi :D Aslında saç dibine uygulamadığımız için kullanımının çok zararlı olmayabileceğini söyleyebilirim.

SCHWARZKOPF GLISS ULTIMATE REPAIR ŞAMPUAN: Görünce bir hüsrana uğradım çünkü kullanım memnun kalmadığımdan emindim. Sonra bloguma baktım, bir bitenler yazısında 4 yıl önce bahsetmişim. Fakat bu kez Elidorsuz kullanmama rağmen saçlarımı ipek gibi hafif ve güzel yaptı ki şaşırdım.  Morfose Keratin şampuanla birlikte dönüşümlü kullanarak, yazlıkta kendisine veda ettik. =) 
deodotant

GARNİER MİNERAL SAF&TEMİZ, REXONA MOTION SENS SHOWER FRESH VE REXONA MUSK DEODORANTLAR: Sevgili ikizim @cadininikiziblog getirme bende bir sürü denenecek var demesiyle, valize atmamıştım. İyi ki de atmamışım =) Garnier mineral serisini blogta detaylıca yazmıştım, biten yazılarımda da zaman zaman yer vermiştim. Rexona'lar ise uzun zamandır kendim için almadığım bir markaydı. Musk olana pudralının kıyafetlere bulaşan pudralı yapısını pek beğenmedim ama hepsinin koruması günün kurtarıyordu. Kendim almadığım için içerikleriyle pek haşır neşir olmadım. Fakat muhtemelen Rexona'lar klasik deodorantlar gibi aluminyum içeriyordur.


AVON SENSES PEACEFUL REFLECTİON & PAMPERİNG DİVİNE DUŞ JELİ: İkisi de 250 mL olan bu duş jellerini severek bitirdik. Tekrar alıp kullanabilirim.

AVON ADVANCE TECHNIQUES SUPREME OILS TUM SAÇ TİPLERİ İÇİN BESLEYİCİ ÇİFT FAZLI BAKIM KREMİ: Nutri 5 complex diye geçen bu ürün çift fazlı bir bakım spreyi. İçerisinde makadamia, papatya tohumu, badem, üzüm çekirdeği ve marula yağları var. Saçlarımı yıkadıktan sonra iyice çalkalayıp, saçlarımı bununla tarıyorum. İster nemli ister kuru saçınıza uygulayabilirsiniz. Deniz tatili sırasında saçlarımın hasar almasını engellemede katkısı oldu. İçeriğinde parfüm olmaması, kendi bitkisel kokusu hoşuma gitti.



3. Cilt, Vücut ve Tırnak Bakım Ürünleri

SARIKIZ DOĞAL MADEN SUYU SPREYİ: Termal suları seven biri olarak, Filiz Kozmetik'te gezerken gördüğüm bu ürünü hemen sepetime attım. Çalkalayıp ürünü sıktığımda, kuvvetli bir şekilde ürünü vermesi biraz hoşuma gitmedi. Ürünün çoğu dışarı gidiyor resmen. Sıkarken öyle bir ses çıkarıyor ki, Mario korkup odadan kaçıyor. Bunun dışında verdiği serinlik hissini sevdim. Spordan sonra ya da lazer epilasyodan sonra verdiği ferahlığı da beğeniyorum. Normalde fırçamı ya da süngerimi ıslatırken kullanımı sevsem de geniş bir alana şiddetli bir şekilde yayıldığı için pek tercih etmedim. Sprey formatı değiştirilirse tekrar denemek için alabilirim. Sanırım 8-10 TL civarı bir fiyata almıştım. 


MINEADERM BRIGHTENING CLEASING FOAM: Sabah akşam cildimi temizlemek için kullanıyorum. Cildimi germeden, kurutmadan temizliyor. Oldukça bereketli bir ürün. SLES, SLS, sabun içermeyen bir ürün. Net bir kokusu yok ama içerik listesinde parfüm mevcut. Derinlemesine temizlik vadeden ürün, üzüm çekirdeği, zeytin yaprağı ekstratı, aminoasitler ve shea butter içeriyor. Tüm cilt tiplerinin kullanıma uygun.

PERÇEM ASETON BESLEYİCİ & NEMLENDİRİCİ: Geçen seneden beri yazlıktaki odamda duran bu ürünü ancak bitirdik. Koyu renkli kırmızıları temizlerken yayması hiç hoşuma gitmedi. Açık renkli ojeleri ise rahatlıkla bulaşmadan temizledi. Uygun fiyatlı, büyük boy diye almıştık, tekrar almayı düşünmüyorum.


OTACI MAKYAJ TEMİZLEME SUYU: Göz, dudak ve cilt temizliği için ideal denilen, %100 doğal kökenli organik temizleyici; parfüm içermemekte. Kötü bi kokusu yok, temizlemede başarısı orta üzerinde. Fakat cildime verdiği yapış yapış hissi pek sevmiyorum. Bunun dışında çok yönlü kullanılışı, cildi kurutmaması en beğendiğim yanlarıydı. 

AVON CARE RİCH MOISTURE FAMILY CREAM: Papatya ve yulaf özleri ile cildi nemlendirmeyi sağlıyor. El, kol ve vücudumuzu nemlendirirken kullandık ve bitirdik. Özellikle güneş sonrası bebe yağı, vaseline dışında bu tip losyon kremleri de kullanmayı tercih ettim.

Cyrene Argan Milk Serum& Youth Defense&Absolute Overnight Age Resetting Nemlendirici - Clinique Fit Post Workout Mattifying Moisturizer

TESTERLAR:
Cyrene Argan Milk Serum, Cyrene Youth Defense Nemlendirici, Cyrene Absolute Overnight Age Resetting Gece Kremi, Clinique Fit Post-Workout Mattifying Moisturizer ve Himalaya Herbals Nemlendirici kremleri severek bitirdim. Hepsinin tam boyunu denemek için alabilirim.

Ortak bitirdiklerimiz var mı? Favori güneş ürünleriniz neler? Yaz devam ediyorken, yeni denemelere bolca yer açtım :)

Sevgiler,

İlke.


Yorumlar

  1. çok başarılı bence baya ürün bitmiş güneş ürünleri hele bakalım ben de bitirebilecekmiyim bu ay -))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bitirirsin İrem'cim, güneş banyosu yapmasam hayatta bu kadar güneş kremi bitiremezdim ama tam zamanlı mesai yaptım koy koy denizde =D

      Sil
  2. Güneş kremleri direkt ilgimi çekti. Gayet beyaz ve çillenmeye meyilli bir insan olarak artık bronzlaşamadığım gerçeğini kabullenip bu konuyla vedalaştım. Belli ki bir Eda Taşpınar olamayacağım :) .Tatil için en iyi koruyucular peşindeyim. Bioderma, LRP, Avene ve Lancaster listemde ilk sıradalar. Ama Clinique, Dermalogica gibi deneyip çok beğendiğim güneş ürünleri de var. Bakalım yaz sonuna kadar bir best of listesi yaparım belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz tenlilerde Eda Taşpınar olmak birazcık zor olabiliyor =) Lancaster marka güneş koruyucusu denemedim daha önce. Best of listesini bekliyorum :)

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey