Bayramın 3. gününden selamlar!
Kurbanlıklar kesildi, paketlendi ve dağıtıldı. Vücudumuzun temel bileşenlerinden biri olan proteini en çok etten aldığımızı düşünürsek; şimdi de bekleyen, o dinlenmiş etleri yeme zamanı mı? Evet diyor gibisiniz. O zaman bugünkü tarif hem çoğunuzun bildiği, uyguladığı bilmeyenlerinde kolaylıkla yapabileceği bir tarif.
Böyle zamanlarda tercihim daha çok köfteden yana oluyor. Kimi zaman ızgara, kimi zaman sulu yemek tarzında.
Eğer hafifilikten yana, sulu bir yemekse aklımdaki... Memleketim gibi bir yemek : İZMİR KÖFTE ! :) Zaten isminde köfte ve İzmir olan ikili ne kadar kötü olabilir ki?
Bu kez tarifi uzun uzadıya yazmayacağım. Çünkü zaten oldukça bilindik bir tarif. Tarifleri unuttuğum ya da aman birşey mi eksik dediğim zaman kontrol etmek için yemek.com 'un sitesine uğrayıp bakıyorum. Sizde izmir köfte tarifine tıklayıp, ulaşabilirsiniz.
Neden mi yemek.com ? Bilgilendirici içerikler, leziz ve sağlıklı tariflerin bir arada bulunduğu tam ve güvenilir tarif ölçülerinin olduğu sitelerden biri olduğu için..
Mesela aslında eti yıkamadan kullanmak gerektiğini neredeyse gittiğim her evde söylüyorum. Çünkü kırmızıdan beyaz ete, her türlü eti yıkayarak kullanıldığını görüyorum. Yıkamak her ne kadar temizlik fikrini çağıştırsa da, bakterilerin yüzeyde daha da artmasına sebebiyet verecektir. Bununla ilgili güzel bir araştırmayı 'Et yıkanarak mı tüketilmeli? başlığına tıklayarak okuyabilirsiniz.
Daha birçok bilgilendirici araştırmayı okuyabileceğiniz, menü önerileri ve yemek tariflerine kolaylıkla ulaşabileceğiniz yemek.com artık bir tık uzağınızda...
İyi bayramlar, sevgiler...
İyi bayramlar.
YanıtlaSilBu arada yazı ile görsel uyumsuz olmuş sanki.
Yazı İzmir Köfte, görsel Köfteci Yusuf. :)
Yanlış anlamayın bilgi vermek istedim.
İyi bayramlar .
SilFotoğraf karesinin bir üst paragrafını dikkatli okursak "kimi zaman ızgara, kimi zaman sulu..." diye ifade yazmış bulunuyorum. Ve yediğin ızgara köfteden bir kare koymuş bulunuyorum. (Yerin reklamını yapmak istememiştim ama siz bilmişsiniz 👏)
Fotoğrafın altına inince de tarifi vs tekrar yazmayıp güvendiğim sayfaya yönlendirme yaptığımı da belirtmişim.
Sizde yanlış anlamayın ama isme ve görsele söyle bakıp, sırf eleştirmek için okumadan geçmeyelim. İçeride ki bilgiyi de süzdükten sonra istediğiniz gibi bilgi verebilirsiniz. Saygı duyarım.
Yazınızı zaten okumuştum dikkatlice. Yazının genelinde sulu köfte geçtiği için ben olsam sulu köfte koyardım diye düşünerek yapılmış bir yorumdu. Herhangi bir art niyet yoktu.
SilBuranın sahibi sizsiniz; siz ne derseniz o olur. :)
Saygılar bizden efendim...
Et yemekleri ile ilgili bilgim az.Aklımda olsun mutlaka...
YanıtlaSilBayilirim eline saglik canim 😊
YanıtlaSilGreat post!
YanıtlaSilYou have a nice blog!
Would you like to follow each other? (f4f) Let me know on my blog with a comment! ;oD
Have a great day!
xoxo Jacqueline
www.hokis1981.com