Ana içeriğe atla

Nişan Pastası {-Nişan Hazırlıkları-}

Merhabalar,

Uzun süre önce yapılacağına karar verilmiş olsa da, hayatın ne getireceğini bilemediğimiz bir gün annemizi kaybetmiştik. En çokta onun heyecanla beklediği şeyleri, onsuz yaşamak kimse için hiçte kolay olmadı. Bu nedenle nişan&düğün konuları sessiz bir şekilde bir müddet rafa kaldırılmışken, aniden oluşan ve aile büyüklerinin İstanbul'a gelmesine sebep olan bir ameliyat sonrası, ''gelmişken yapalım mı? '' sorusu ile 10 günden daha az süre de - hiçbir hazırlık yokken - gerçekleşiverdi. 

10 güne ne sığdırabilirim demeyin, zorda olsa tekte olsanız sığdırılıyor. Hele ki benim gibi eve yeni taşınıp, mobilyalar daha yeni gelirken ev bile düzene oturmamışken yetiştirilebiliyor ise herkes yetiştirebilir :D 'Her şey istediğin gibi hiç sorunsuz oldu mu?' derseniz, tabi ki hayır. Ama şartlar göz önüne alınınca ve geriye bakınca hiçte fena olmadı !

Neyse tabi ki hemen elime not defterimi alıp; neler yapılması gerektiği & neler istediğimi yazarak planlamaya başladık. Gerek arkadaşlarıma, aileme sorup biraz da internette gezerek yapılan araştırmalar sonucu neler istediğime karar verdim.

Gelelim günün konusu pastaya;


Nişan Pastası - Nişan Hazırlıkları - Şeker Hamuru - Soslu Pasta


Şeker hamuru mu soslu pasta mı ya da klasik bir pasta mı istiyorsunuz? Pasta tercihiniz ile hem seçenekleri kısıtlıyorsunuz hem de daha hızlı hareket edebiliyorsunuz. 

Ben görsel olarak şeker hamurundan yapılan pastaları her ne kadar sevimli, çekici bulsam da ne bu tip pastaları, kekleri ya da kurabiyeleri yerken zevk almadığımı biliyorum. Evet, kabul edelim görsel olarak çok güzeller , değil mi!! Benim nişanım aile arasında olacaktı, az çok tanıdığım aile büyüklerinin de şeker hamurunu sevmediğini bildiğim için tercihim en sevdiğim soslu pasta çeşidi oldu.

Seyidoğlu, HacıSayid, Romado Pasta, Özsüt, Köşkeroğlu - pasta - çikolata - nişan pastası - özel gün pastası

Yukarıdaki pasta görsel olarak ikimizinde hoşuna gidince bu pastayı nereye, ne kadara yaptırabiliriz hemen araştırmaya başladık. Yukarıda ki pasta da aslında şeker hamurundan olsa da, acaba soslu olarak yaptırabilir miyiz, bunu araştırdık. Yeni nişanlanan arkadaşım Mehtap (MylittleMascara) 'a da danıştım, o da kendime yakın bir pastane tercih etmemi söyledi.

Yakınlarımda olan Seyidoğlu, HacıSayid, Romado Pasta, Özsüt, Köşkeroğlu gibi yerlere sorduk. Pasta için 180 TL'den 700 TL'ye kadar fiyat veren oldu. 

Burak'ın teyzesi iş yerine yakın olan ve daha önce pastasını bildiği Beşiktaş Tuğba Pastanesi'ne gidip görüşmüş ve beni aramıştı. Pastaneye krem şantiyi ya da ağır çikolatalı kakaolu pastaları sevmediğimi, soslu, beyaz çikolatalı pasta istediğimi anlatım. Resimdekinin aynısını benim istediğim gibi şekillendirebilecekleri sözünü alınca onlarla anlaştık. Fiyatı tam olarak hatırlamasam da 200-250 TL arası bir ücrete 40 kişilik pasta yaptırıldı.

Beşiktaş Tuğba Pastanesi - Nişan Pastası - Nişan Hazırlıkları - Soslu Pasta - Nişan'da Neler Yapılır


Dadadadammm, yaz yaz bitiremediğim pasta =)



Bendeki fotoğraflar arasında sadece pasta yoktu. Diğerleri arasında varsa en kısa süre de eklerim. Pasta tam olarak istediğim gibi yapılmıştı. İçerisinde damla çikolatalar, bol fıstık vs vs ile enfesti diyebilirim :) 

İstediğimi tam olarak yapan Tuğba Pastanesi'ne ve bizim için uğraşan teyzemize teşekkürler :) 

Eğer yakınlarda oturuyorsanız, özel günler için pasta yaptırmak istiyorsanız, gönül rahatlığı ile Tuğba Pastanesi'ni öneririm.

Instagram: ilkecevikofficial
Twitter kozmetikyorumla
PR&iletişim : melishhe@gmail.com

Sevgiler.

Yorumlar

  1. Öncelikle başınız sağolsun. Hayatın bize neler getireceğini hiçbirimiz bilmiyoruz ki.
    Çok iyi yapmışsınız adım atmakla nişanı için. Pasta seçiminiz mükemmel çok şık çok zarif. tebrik ederim mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef, yaşamın ne getireceğini bilemiyoruz... Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Mutluluğunuz daim olsun inşallah. Sizinki çok naif, sade ve güzel bir seçim olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Hepside şahane pastalar. Şu an pasta dan başka gözüm birşey görmüyor. Mutluluklar adım atacaklara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hepsi görsel olarak harikalar :) Teşekkürler.

      Sil
  4. Maalesef çoğu zaman planladığımız gibi olmasa da, hayat devam ediyor.Pasta konusunda haklısınız; pek çok kişi çikolatalı, meyveli pastaları tercih etse de, şeker hamuruyla çok yaratıcı pastalar yapılabiliyor ama sizin pastanız da sade, şık ve hesaplı olmuş. Nişanınızı tebrik ediyor, mutluluklar diliyorum.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. Tebrikler sade ve son derece şık bir pasta tercih etmişsiniz.
    Mutluluğunuz bir ömür sürsün sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. başınız sağolsun Rabbim acınızı unutturacak acı vermesin :(
    pastanızın görüntüsü çok güzel sade ve şık olmuş
    size de mutluluklar diliyorum

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir pasta seçimi olmuş hayatınızda mutluluklar dilerim.

    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Ne mutlu gün tebrikler canım, pasta da şahane görünüyor (: Bu arada başınız sağ olsun eminim en güzel yerden izlemiştir sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım, dostlar sağolsun. Umarm uzaktanda olsa görüpü sevinebilmiştir... Teşekkür ediyorum.

      Sil
  9. Çok güzel olmuş. Öncelikle başın sağolsun, ardından sana sonsuz mutluluklar dilerim. Mutluluğunuz daim olsun.

    YanıtlaSil
  10. Acilar da neseler de bir arada bu hayatta.. Tebrikler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat zorda olsa devam ediyor... Teşekkürler.

      Sil
  11. Öncelikle başın sağolsun :(

    Pasta çok güzel görünüyor siz de öyle ♥ Allah ömür boyu mutlu etsin inşallah pasta tadında güzel bir yaşam dilerim ♥

    YanıtlaSil
  12. Başınız sağolsun.. Nişanınız hayırlı olsun. Allah mesut etsin.. Yüzünüz hep gülsün inşallah. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. pasta harika görünüyor mutluluklar dilerim :-))

    YanıtlaSil
  14. Başınız sağolsun, huzur içinde uyusun anneniz.
    Pasta çok güzel olmuş, tebrik ederim ayrıca canım, Allah mutlulukla tamamına erdirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostlar sağolsun.
      Teşekkür ediyorum canım, amin inşallah.

      Sil
  15. Daha nice mutlu günler görün fıstık . Tamamına ermesini dilerim ^^

    YanıtlaSil
  16. cnm başın sağolsun :( Nişan da hayırlı olsun mutluluklar bence mütevazi hoş bir tören olmuş. allah tamamına erdirsin :) sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için kıymetli fakat lütfen link içeren yorumlar bırakmayınız. Bu tip içerikler yayınlanmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HADA LABO TOKYO 3 HYALURONİK ASİT İÇEREN KIRIŞIK KARŞITI LOSYON VE GÜNDÜZ KREMİ İNCELEMESİ

Gratis' te satışı yakın zamanda başlayan içeriğinde Hyaluronik asit, Kolajen, Retinol, Ginseng, Lactobasillus gibi fermetler ve peptitler gibi önemli içerikler ile drugstore de bulunan, kalbimin çarpmasına sebep olan bir marka ve ürünlerinden bahsedeceğim bugün sizlere: Hada Labo Tokyo serisi. İçerik, fiyat ve performans açısından muhtemelen markayı farkettikçe ve denedikçe çoğu güzellik blogunda göreceğiz.  Aslında  Japonya'da en çok bilinen ve satan markası Hada Labo markasının daha ulaşılabilir ürünleri, birçok ülkede Hada Labo Tokyo olarak piyasaya sürülmüş. Detaylı araştırınca Polonya' da Rohto ilaç firmasına ait Dax Cosmetics tarafından üretildiğine ulaştım. Sitelerinden bakınca Cashmere, Celia, Dax Men, Dax Sun, Perfecta, Yokskine gibi bilindik markalarla piyasada yer ettiklerini görüyorsunuz. Hada Labo Tokyo' nun Türkiye' ye gelen ürünlerinde temizleyici, losyon, serum, göz kremi ve nemlendirici kategorilerinde olmak üzere toplam 8 farklı

HİJYEN SİLAHLARIM - #evdekal TEMİZLİK ÜRÜNLERİ - BİTENLER 12

#evdekal demeye devam ettiğimiz şu günlerde Covid-19 sebebiyle özellikle hijyen ve temizliğe daha önem verir olduk. Bir kere silsen acaba şöyle olur mu dur şöyle de yapayım diyoruz. Psikolojik olarak, temizlik takıntısı olanların korona öncesi durumlarından farkımız kalmamış olabilir :) Hal böyle olunca düzenli kullanım sonucu biten temizlik ürünlerini sizler için bloguma yazayım dedim. Hazırsanız; başlayalım! Highgenic Fırın, Ocak, Mangal, Aspiratör Temizleyici: Evdeki ürün bitti, kaçıncı yedeğim bilmiyorum indirimde 8 TL gibi bir fiyata görüp yedekledim. Birkaç gün önce fırında mangal tarzı bir şeyler yapınca baya battı ortalık. Eşim sağolsun ben temizleyeyim yağ çöz ile dedi. Eski bitmek üzere olan farklı bir marka ürünü denedi bu ne ya işe yaramıyor dedi. Sonra açıp bunu verdim, bu neymiş ya çok iyi akıttı götürdü dedi :D Köpük formundaki ürünü temizleyeceğiniz yere sıkın. 5-10 dk bekletin eğer fırınsa 1-2 saat kadarda bekletebilirsiniz. Sonra nemli bez veya süngerle

AVON FULLSPEED VIRTUAL ADRENALINE EDT - ERKEK PARFÜMÜ İNCELEMESİ

Hayatı limitsiz yaşa! şeklinde sloganı olan AVON  Fullspeed serisine ait yeni bir erkek parfümü nden bahsetmeye geldim: Virtual Adrenaline Babalar günü için hediye önerisi arayanlar varsa bu önerim hem uygun fiyatlı hem de yazın kullanmaya uygun bir erkek parfümü! Öğrencilik zamanında eşim Fullspeed' i beğenerek kullanmıştı. O nedenle geçen yaz yeni çıkan Avon Fullspeed Nitro Edt 'yi  (  Okumak için ismine tıklayın.)  denemesi için almıştım. Hatta blogta yazısını yazdığım parfümünde yine koku notaları çok azdı. Bu nedenle anlatması sanırım kolay olacak :) Fullspeed Virtual Adrenaline, sıkar sıkmaz enerjik ve yüksek bir koku ile sizi karşılıyor. Eşim kokunun kendisine denizi hatırlattığını söylüyor. Kendisi ile hemfikir olmak dışında ekleyeceklerimde var. Ege veya Akdeniz' de  bir çamlık kenarında denizden çıkıp oturmuşum da kokuyu içime çekiyorum. Virtual Adrenaline kokusunun aklıma getirdiği ortam tam da böyle! İlk sıktığımda odunsu, amberimsi, narenciyey